Proti sobě se postavily McDonald‘s a VIP tým v čele s bývalými reprezentanty Markem Heinzem, Davidem Rozehnalem či Jaromírem Blažkem. Za VIP tým hrál i vyhlášený šprýmař Pavel Horváth, který si zprvu naoko spletl strany a při představovačce vyrazil na vedlejší hřiště.

Ani na druhé straně nechyběl fotbalový srandista. Petr Švancara po krásném gólu lobem vylovil, kdo ví odkud, mobilní telefon a fotil si přímo na hřišti selfie.

Aby byl zápas přece jen vyrovnanější posílilo i McDonald‘s tým několik osobností jako obránce olomoucké Sigmy Vít Beneš, nebo současný kouč olomoucké devatenáctky Tomáš Janotka.

Favorizovaný tým osobností v červeném v poločase vedl, a tak se jeden z jeho členů bavič Jakub Kohák chvástal: „Zatím hraju jen na 7 procent, na tenhle tým to stačí!“

Druhá půle jej ale usvědčila z omylu. Bílý tým nakonec vyhrál 9:7.

„Strašně mě to štve, musíme si v šatně udělat nějaké hodnocení,“ vypálil Marek Heinz. „Ale ne, samozřejmě si dělám legraci. O výsledek nešlo. Byla to krásné zahrát si zase tady na známém místě, se spoustou bývalých spoluhráčů i protihráčů,“ řekl bronzový medailista z Eura 2004.

Atmosféra McDonald‘s Cupu se mu moc zamlouvala. „Je to moc povedená akce. Mám možnost tady být vůbec poprvé a užil jsem si to. Pro děcka to musí být naprosto parádní,“ dodal.

Celý Svátek fotbalu, jak se celostátní finále trefně jmenuje, ovládli fotbalisté ze ZŠ Sluneční v Šumperku, kteří ve finále porazili pražskou ZŠ Marjánka 3:2.

Hráči ZŠ Sluneční Šumperk ovládli 22. ročník McDonald's Cupu.
Vítězem McDonald‘s Cupu je Šumperk. ZŠ Sluneční ovládla Svátek fotbalu
Hráči ZŠ Sluneční Šumperk ovládli 22. ročník McDonald's Cupu.
Šumperk je senzačně ve finále McDonald's Cupu, v semifinále udolal Olomouc
Republikové finále McDonald's Cupu 2019 v Olomouci
Svátek fotbalu zahájil slavnostně v Olomouci David Rozehnal

Logo McDonald’s CupZdroj: archiv