Holický aspirant na postup do druhé ligy doma trestuhodně zahazoval šance a ztratil tak další dva důležité body. Jeho náskok před Frýdkem-Místkem se může po víkendu smrsknout na minimum.

„Je to pořád dokola. My zahodíme takové šance a pak to dopadne tak, že dostaneme gól ze jednoho útoku soupeře,“ zlobil se trenér Holice Oldřich Machala

Jeho svěřenci si v domácím střetnutí chtěli napravit reputaci po remíze 1:1 v Líšni a do soupeře se pustili ze všech sil – aktivně napadali a vytvářeli si gólové příležitosti. Jenže ani z vyložených šancí nebyli Hanáci schopni skórovat. Nejprve ze střední vzdálenosti nebezpečně pálil Onofrej, jenže dorážející Korčián nevyzrál na hostujícího gólmana Prokopa.

O chvíli později předvedli domácí fotbalisté pěknou kombinaci ve středu pole, míč se pak s trochou štěstí odrazil k nabíhajícímu Korčiánovi, jenže holický útočník na Prokopa ani napodruhé nevyzrál.

Žondrovy chvilky

Ze třetí vyložené šance už ale udeřilo. Po chybě břeclavského stopera Neuberga se k míči dostal domácí forvard Žondra a v pozici padajícího střelce dokázal přehodit hostujícího gólmana.

O chvíli později mohlo být v Holici ještě veseleji, jenže Žondra v další jasné pozici tentokrát pálil pouze do brankáře.

Ke konci první půle se z nebe začaly snášet dešťové kapky, které zapůsobily na břeclavské fotbalisty jako živá voda. Po poločase přišlo velké zlepšení, které hostujícímu týmu zajistilo bod.

„V prvním poločase měli domácí tři gólovky, které nedali a skórovali paradoxně až po chybě našeho stopera. Vedení domácí asi trochu uspokojilo. My jsme si o přestávce řekli, že tady není co ztratit a od začátku druhé půle jsme podle mého názoru byli lepší,“ prohlásil břeclavský kouč Milan Valachovič.

Trest ve druhé půli - Sasínova hlavička

Ve druhém poločase holický tlak opadl a jak už to bývá, přišel trest. Nejprve břeclavský Vlček nevyužil zaváhání holické obrany, ale o chvíli později poslal z pravé strany přesný centr Crla a střídající Sasín hlavičkoval přesně.

„Zlepšení jsme korunovali gólem, ale v závěru si domácí vytvořili další velké šance. Stálo při nás štěstíčko a bod je pro nás výborný,“ hodnotil spokojený Valachovič.

Vítězství se na stranu domácích snažil strhnout hlavičkující Čep, Žondra i Richter a také střílející Tögel. Jenže břeclavská branka už byla pro domácí střelce zakletá. Holice se musela smířit s další bodovou ztrátou po remíze 1:1.

Selhání přišlo jako už tolikrát v koncovce.

„Problém je, že takhle zakončujeme celou přípravu a první dva soutěžní zápasy jsou pořád to samé. V Líšni jsme měli čtyři gólovky, které jsme neproměnili, a dnes? Snad pět šest gólovek, ze kterých dáme jeden gól. Je to strašné,“ kroutil hlavou Machala. „Poločas měl být 3:0 a bylo by po zápase,“ doplnil naštvaný holický trenér.

Ten se musel obejít bez dvou klíčových záložníku Michala Kováře a Davida Bednáře.

„Museli jsme improvizovat. Tam ale probléme nebyl, kdybychom proměnili příležitostí, tak bychom zápase zvládli,“ dodal Machala.

1. HFK Olomouc – MSK Břeclav 1:1 (1:0)

Branky: 30. Žondra – 66. Sasín. Rozhodčí: Pochylý – Plesar, Drozdy. ŽK: Čtvrtníček – Cupák, Navrátil. Diváků: 239.

1. HFK Olomouc: Šrom – Kopecký (36. Filipský), Čep, Lukášek, Dadák – Kazár, Onofrej, Čtvrtníček, Tögel – Korčián (69. Richter), Žondra. Trenér: Oldřich Machala.

MSK Břeclav: Prokop – Crla, Neuberg, Michal, Lysoněk – Navrátil (58. Sasín), Simandl, Cupák, Šilinger (90. Dobšíček) – Vlček (86. Nevídal), Málek. Trenér: Milan Valachovič.