Domácí trenér nemohl do utkání nasadit útočníky Libora Žondru, který laboruje s achilovkou, ani nemocného Petra Nekudu. Skóre zápasu otevřel přesnou ranou z voleje Molnár, ještě do poločasu zvyšoval na 2:0 pro hosty hlavou Teplý. Po změně stran se po individuální akci prosadil Rastislav Chmelo, který snížil na rozdíl jedné branky. Vzápětí však fotbalisté Frýdku-Místku Holici znovu odskočili, když se po standardní situaci prosadil Coufal.

„Náš přístup k zápasu byl špatný. Soupeř vzal zápas prestižně, náš přístup k zápasu však byl tak na padesát procent," konstatoval trenér HFK Oldřich Machala.

Černou kaňkou bylo zranění záložníka HFK Ondřeje Čtvrtníčka, který musel být po soupeřově zásahu do oblasti žeber převezen na vyšetření do nemocnice.

„Bylo to úplně zbytečné. Ondra dostal v souboji loktem do žeber. Zatím nemám informace, ale nevypadalo to moc dobře. Je možné, že bude mít nějaká žebra zlomená," konstatoval Machala.

Další záložník David Bednář si přivodil zranění ruky. „Spadl na ni a otočil si dva nebo tři prsty. Snad je nebude mít zlomené," dodal Machala.

V dalším přípravném zápase narazí HFK Olomouc v sobotu na Chrudim.

1. HFK Olomouc – MFK Frýdek-Místek 1:3 (0:2)

Branky: 53. Chmelo – 14. Molnár, 45. Teplý, 57. Coufal. Rozhodčí: Plesar – Lakomý, Hodaň. ŽK: Bednář, Čtvrtníček.

HFK Olomouc: Karabina (46. Šrom) – Dadák (46. Kopecký), Murin, Jovanović, Šimko (30. Čep) – Bednář (46./60. Čtvrtníček/Bednář), Kovář (46. Chmelo), Kobylík (65. Buček), Hromek, Biolek – Korčián. Trenér: Oldřich Machala.

Frýdek-Místek: Prepsl – Švrček, Coufal, Žídek, Literák, Cesnek, Mozol, Skotnica, Molnár, Teplý, Prokeš. Trenér: Milan Duhan.