„Je to obrovská škoda. Dostali jsme dva hloupé góly z nákopů. Měli jsme to udržet," prohlásil domácí útočník Libor Žondra.

Favorizovaná Dukla, která v prvoligové tabulce figuruje s jedním vítězstvím na jedenácté pozici, vstoupila do pohárového zápasu aktivně. Na gólmana Karabinu nebezpečně střílel Pázler a do několika náznaků šancí se dostal i útočník Pospěch.

Po čtvrthodině však Holice převzala iniciativu a začala do dostávat do šancí. První z nich ještě nevyužil útočník Chmelo, po půlhodině hry se však Hanákům povedla krásná fotbalová akce.

Na jejím začátku byl Žondra, od kterého putoval míč přes Kobylíka, ke Korčiánovi, jenž poslal dobrý centr do vápna. Útočník Žondra, u kterého celá akce začala, pak neměl se zakončením problémy.

„Bylo to po nacvičené akci," poznamenal šťastný střelec.

Ve druhé půli měl na hlavě gól Korčián, který však po ideálním centru Kobylíka přestřelil. Hosté se rovněž dostali do šance, jenže Kalouda rovněž nemířil přesně.

Druhý gól si mohl připsat dvacet minut před koncem druhého poločasu Hromek, kterého ovšem vychytal gólman Kučera. Holický záložník se však dočkal v 80. minutě, kdy doklepával míč do branky po střele Chmela.

V tu chvíli už byli domácí jednou nohou ve čtvrtém kole poháru, radost domácích fanoušků i hráčů však byla předčasná.

„Myslel jsem si, že to udržíme. Dvě hloupé chyby nás ale srazily do kolen," litoval holický Žondra.

Dukla v závěrečných minutách zabrala a trefami Přeučila a Marka dotlačila zápas k penaltám.

„Takové výpadky se nám nemohou stávat. Byly to zbytečně inkasované dva góly," zlobil se domácí trenér Oldřich Machala.

V rozstřelu za domácí neuspěl Onofrej a také Žondra, který mohl vyrovnat sérii na 4:4. Branku však přestřelil a poslal tak do dalšího kola Pražany.

„Psychický tlak to nebyl, ale měl jsem hrozně těžké nohy. Mířil jsem k tyči, takhle jsem to určitě kopnout nechtěl," vysvětloval Žondra.

Do čtvrtého kola tak postoupila Dukla, která se zřejmě střetne se Sigmou Olomouc, kterou však ještě čeká zápas v Uničově.

„Hodně to bolí, protože jsme chtěli hrát v dalším kole dvojzápas se Sigmou. Vyprodali bychom stadion a byly by to derby jak blázen," prohlásil zklamaný Žondra.

1. HFK Olomouc – FK Dukla Praha 2:2 (1:0), na penalty 3:4

Branky: 29. Žondra, 80. Hromek – 82.Přeučil, 86. Marek. Penalty proměnili: Kobylík, Lukášek, Čtvrtníček – Podrazký, Pospěch, Marek, Vorel. Penalty neproměnili: Onofrej, Žondra – Přeučil. Rozhodčí: Trávníček – Hájek, Pochylý. ŽK: Čep, Dadák – Přeučil. Diváků: 635.

HFK Olomouc: Karabina – Dadák, Murin, Čep, Šimko – Korčián (68. Biolek), Hromek (89. Lukášek), Kobylík, Čtvrtníček – Chmelo (87. Onofrej), Žondra. Trenér: Oldřich Machala.

Dukla Praha: Kučera: Romera (71. Marek), Štětina, Vorel, Vrzal – Engelmann (46. Svatonský), Ouedraogo, Podrazký, Kalouda (57. Přeučil), Pázler – Pospěch. Trenér: Luboš Kozel.