Hosté si vehementně stěžovali na situaci, která přišla po hodně hry.

Nejprve rozhodčí neodpískal zákrok v domácí šestnáctce na kapitána Simandla a o několik vteřin později vyloučil Dominika Šilingera, který tvrdě fauloval holického Bednáře.

„Co s námi provedl pan Podaný, to se prostě nedělá. Tam byla jasná penalta, kterou viděli všichni. A vzápětí to byl zákrok na žlutou kartu. Proč takový mladý kluk takto vstupuje do zápasu," nechápal břeclavský trenér Milan Valachovič.

Pohled domácího trenéra byl trochu odlišný.

„Měli jsme brejkovou situaci a rozhodčí udělil červenou kartu. Bylo to jeho rozhodnutí. Podle mého, kdyby hráč našeho hráče trefil naplno, tak by to mělo vážné následky," prohlásil Jiří Derco.

Co se dělo prvních šedesát minut? Domácí z úvodní převahy vytěžili jen několik standardek a rohových kopů. V největší šanci při střele Žondry do odkryté branky zastoupil hostujícího brankáře obránce Krejčí. Potom se ještě Žondra natahoval po centru Dadáka, jenže mu v zakončení chyběl patřičný důraz.

Po půlhodině hry se do té doby pasivní hosté začali v útoku osmělovat a hned z toho byly tři vyložené gólové situace. Nejprve postupoval Igwe sám na Šroma, jenže zamířil vedle. Pak se do dvou šancí dostal Šilinger, který nejprve ještě hledal lépe postaveného spoluhráče a ve druhé ještě vyloženější šanci nedokázal zblízka trefit branku po prudkém centru Levčíka.

Zápas na začátku druhé půle příliš mnoho krásy nenabízel. Po vyloučení břeclavského záložníka ale domácí získali zpět půdu pod nohama. Velké šance však stále nepřicházely. Až v 77. minutě se do míče opřel David Korčián, který se s přispěním teče Šenka trefil nechytatelně k tyči.

Vydřené tři body tak zůstaly v Holici.

„My jsme je potřebovali. V minulých utkáních, kdy jsme podle mého hráli pohledný fotbal, jsme neměli body. Dvacet minut jsme byli lepší, měli jsme proměnit jednu ze dvou tutových šancí a utkání se mohlo vyvíjet jinak," hodnotil trenér 1. HFK Jiří Derco.

„Soupeři se nepovedlo proměnit tři vyložené šance, nám tam spadla tečovaná střela, ale to tak někdy bývá," dodal holický lodivod.

Jeho protějšek litoval neproměněných příležitostí.

„Ustáli jsme šance domácích a závěr poločasu patřil nám, kdy jsme měli tři obrovské gólové šance. Pak jsme udělali jednu chybu a soupeř nám dal z tečované střely gól. Škoda, že rozhodčí, který má dbát na fair play, ji sám poškozuje," zhodnotil zápas rozzlobený břeclavský trenér Milan Valachovič.

1. HFK Olomouc – MSK Břeclav 1:0 (0:0)

Branka: 77. Korčián. Rozhodčí: Podaný – Šenkýř, Líhař. ŽK: Žondra – Simandl. ČK: 62. Šilinger (Břeclav). Diváků: 155.

HFK Olomouc: Šrom – Dadák, Lukášek, Kršák, Bednář – Janoščín – Bernard (89. Buček), Korčián (83. Dupkala), Tögel (46. Kopecký), Štěpánek (66. Matyska) – Žondra (90. Pezzotti). Trenér: Jiří Derco.

Břeclav: Prokop – Benetka (83. Markovič), Krejčí, Král, Šenk – Šilinger, Simandl, Cupák, Levčík (78. Carvalho) – Sasín, Igwe. Trenér: Milan Valachovič.