Velké Meziříčí vstupovalo do zápasu s šesti body na kontě, Holice byla naopak před třetím hracím víkendem na nule.

První poločas tedy z tohoto pohledu přinesl překvapivý vývoj, protože to byli hostující Hanáci, kteří se dostávali do jedné velké šance za druhou.

„Byl to zápas na vítězství. V prvním poločase jsme předvedli hodně kvalitní výkon, jenže velké šance spálili Heinz, Danis i Šteigl," vypočítával trenér Oldřich Machala.

I přesto vedli jeho svěřenci již v 19. minutě po trefách Šteigla, který obešel brankáře a mířil do prázdné, a Danise, jenž zakončoval z malého vápna, 2:1.

Hanáci však nedokázali domácímu celku, který přišlo podpořit šest stovek diváků, zasadit pověstný třetí hřebíček do rakve.

„Je to obrovská škoda, mohlo být prakticky rozhodnuto během pětačtyřiceti minut," litoval trenér Machala.

Právě autor druhé holické branky Štefan Danis mohl zvýšit na nadějných 3:1, jenže ke gólovému zakončení do prázdné branky mu chyběl krok.

Také druhý poločas přinesl pohledný a útočný fotbal. Hanáci se však již neprosadili a naopak domácí vyrovnali hlavičkou Smejkala na konečných 2:2.

Holice má po třech kolech nové sezony na kontě jeden bod. Mrzet ji mohou hlavně neproměněné šance. Na první gól sezony čeká i bývalý reprezentant Marek Heinz.

„Minule nedal penaltu, ale to se může stát každému. Dnes měl obrovskou šanci, kdy šel prostředkem hřiště sám na branku, ale já věřím, že se Marek brzo chytne," doufá trenér Machala v gólovou pomoc nejzkušenějšího hráče týmu HFK.

FC Velké Meziříčí – 1. HFK Olomouc 2:2 (1:2)

Branky: 17. Durajka, 59. Smejkal – 4. Šteigl, 19. Danis. Rozhodčí: Batík – Ondráš, Tomanec. ŽK: Smejkal – Kucharčuk, Rozsíval. Diváků: 608.

Velké Meziříčí: Invald – P. Mucha, Šimáček, Krejčí, Bouček – Dolejš, E. Smejkal (80. Kratochvíl), Berka, Demeter (90. Vyskočil), Durajka – Simr. Trenér: Libor Smejkal.

HFK Olomouc: F. Mucha – Kotouč, Kováč, Kucharčuk, Lysoněk – Bernard, Šteigl (84. Buček), Rozsíval, Tögel – Danis, Heinz. Trenér: Oldřich Machala.