V Orlové rozhodly dva slepené góly v 55. a 56. minutě. „Znovu jsme dostali laciné branky, po individuálních chybách. Soupeři jsme to, jako už v této sezoně mnohokrát, velmi usnadnili," řekl trenér HFK Olomouce Jiří Derco.

„První branka vznikla ze zbytečné ztráty a faulu na polovině hřiště. Potom přišel nákop do vápna, kde jsme byli nedůrazní a byl z toho gól. Jednoduchá situace, se kterou si musíme poradit," popsal Derco, co předcházelo úvodní brance Puškáče.

Za minutu navíc Holice dostala druhý úder.

„Štepánek si šlápl na míč, přitom ani nebyl pod tlakem. O balon přišel a během chvilky jsme prohrávali 2:0. Jsou to vysloveně dětské chyby, které srážejí naši psychiku," uvedl Derco.

Ke všemu jeho tým ještě trápí moře zdravotních problémů. V Orlové musel holický kouč ještě do poločasu dvakrát střídat. Už ve 12. minutě musel po srážce s protihráčem ze hřiště Varaďa, který si nakonec domů dovezl šest stehů.

„On je navíc hráč, který naší hře dává kvalitu. Nebál bych se nazvat ho rozdílovým. Hned na začátku zápasu měl gólovou šanci, bohužel ale netrefil bránu. Poté, co odstoupil, jsme museli přeskládat sestavu a začalo se nám to hroutit," poznamenal Derco.

Po půlhodině navíc pro svalové problémy odstoupil i obránce Hlavica.

„Musíme pak v sestavě inmprovizovat a našemu mladému týmu už na nezvyklých postech prostě chybí kvalita. Zraněných máme neskutečné množství," kroutil hlavou Derco, který se však přesto nevzdává.

„Musíme bojovat a dostat se z toho sami. Že máme mladý tým, který si bude na soutěž zvykat, jsme věděli. Teď za to trochu platíme daň, ale věřím, že se semkneme a bude to lepší," prohlásil kouč Holice.

V dalším kole Moravskoslezské fotbalové ligy to ale bude mít HFK hodně složité. Čeká ho totiž Zábřeh, jenž se v probíhající sezoně pohybuje na špici tabulky.

FK Slavia Orlová-Lutyně – 1. HFK Olomouc 2:0 (0:0)

Branky: 55. Puškáč, 56. Kopel. Rozhodčí: Mikeska – Z. Kneisl, L. Kneisl. ŽK: Puškáč – Hlavica, Bernard, Buček.

HFK: Mucha – Hlavica (31: Bořil), Drbal, Lysoněk, Můčka – Štěpánek, Buček, Bernard, Varaďa (12. Šuba) – Pezzotti, Hornich. Trenér: Jiří Derco.