„Výsledek je uspokojivý. Hřiště bylo docela hrbolaté, takže vázla kombinace. My jsme se ale spíš zaměřili na defenzivu a tento taktický záměr hráči splnili. Zápas pro ně byl dobrou zkušeností," hodnotil trenér Holice Jiří Derco.

Znojmo bylo lepším týmem, ale hráči Holice jim velmi dobře sekundovali. Během prvního poločasu měli domácí převahu i v brankových příležitostech, ale nedokázali ani jednu využít. V dresu holického týmu byl blízko brance Tomáš Blažkovský, kterému připravil míč na střelu zpoza malého vápna Kostorek, ale jeho technickou střelu vykryl jeden z domácích obránců. První poločas skončil bez branek.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe domácímu týmu, který hned ve 47. minutě skóroval. U této branky ale hodně zaváhala holická obrana v čele s brankářem. Na centrovaný míč do vápna hbitě zareagoval Ledecký a hlavou potrestal nevyběhnutí brankáře Muchy a zaváhání obránce Lukáška.

Hra v druhém poločase byla hodně nepřesná na obou stranách. Holičtí fotbalisté se ale snažili svému druholigovému soupeři vyrovnat. V dobré příležitosti se ocitl Buček, který vypálil z hranice velkého vápna a brankář Ilizi měl co dělat, aby míč vyrazil nohou do bezpečí.

Na druhé straně se snažili hráči Znojma o překonání brankáře Muchy, který svůj tým v několika situacích podržel. Zápas skončil výsledkem 1:0.

Trenér Jiří Derco zatím nemůže být se zimní přípravou stoprocentně spokojený. „Pořád nejsme kompletní. Stále nám chybí nějakých pět hráčů, protože nám v kabině řádila viróza. Čekáme na to, až se dáme všichni konečně do pořádku a budeme kompletní. Pozitivem na tom aspoň je, že hráči, kteří nedostávají tolik příležitostí, mohou ukázat své schopnosti," konstatoval holický lodivod.

„Zatím jsem z toho takový rozpačitý, věřím, že od příštího týdne už budeme kompletní a konečně něco natrénujeme tak, jak si představujeme. Máme tři týdny do startu jara, takže už je nejvyšší čas," dodal trenér Jiří Derco.

V dalším přípravném utkání přivítá 1. HFK Olomouc na domácím hřišti divizní tým Šumperku. Utkání se hraje v sobotu od 14 hodin na umělé trávě v Holici.

1. SC Znojmo FK – 1. HFK Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 47. Ledecký.

Znojmo: Ilizi – Okleštěk (57. Hrazdílek), Helísek, Cihlář (63. Celik), Pázler (47. Levai), Stáňa (36. Alaca), Dreksa, Ledecký (59. Kirschner), Svozil, Njire, Lapeš. Trenér: Ludevít Grmela.

HFK Olomouc: Mucha – Hlavica, Drbal, Lukášek, Můčka – Buček (57. Štěpánek), Bernard (35. Krumpolc), Varaďa, Šuba (60. Malínek) – Blažkovský, Kostorek (67. Reichl). Trenér: Jiří Derco.