Fotbalisté Holice vstoupili do jara nešťastným zápasem v Zábřehu, kde v neděli prohráli 1:2. Svěřenci trenéra Jiřího Derca měli rozhodně na víc než na těsnou porážku.

„Nám se utkání nepodařilo především výsledkově. Herně se nám zápas vydařil, jenže jsme nebyli schopní využít ani ty nejvyloženější šance. Soupeř nás za to ztrestal," konstatoval trenér HFK, který už raději myslí na sobotního soupeře.

„Předpokládám, že s Prostějovem to bude lepší fotbal. Bude to fotbalovější soupeř než Zábřeh, který více méně jenom nakopával. Nám by hra Prostějova mohla více sedět," prohlásil Jiří Derco, trenér aktuálně sedmého týmu tabulky MSFL.

S tím, že Holice v Zábřehu prohrála nezaslouženě, souhlasí i kouč Prostějova František Jura. „Musím říct, že Holice byla lepším týmem. Olomouc sice prohrála, ale měla minimálně pět tutových šancí, které nedala. My si na to budeme muset dát velký pozor. Čeká nás těžký zápas s jedním z nejlepších týmů soutěže."

Motivaci pro prostějovské fotbalisty, kteří figurují na páté pozici, zvyšuje také výsledek posledního vzájemného střetnutí. To Jurovi svěřenci prohráli vysoko 0:5.

„Samozřejmě to zvyšuje naši motivaci, ale přece jen je to už půl roku. My se hlavně soustředíme na naše nynější výkony. Chceme hrát bojovně, tak jako s Kroměříží. Taky budeme muset do našeho výkonu ještě něco přidat, něco navíc. V minulém kole jsme hráli dobře, ale chyby tam byly," připomněl Jura.

Na podzimní souboj v Prostějově holičtí fotbalisté rádi vzpomínají. Zároveň si jsou však vědomi, že tým 1. SK podobnou blamáž nebude chtít za žádnou cenu podstoupit znovu.

„Samozřejmě si určitě dají pozor na to, aby se to neopakovalo. To utkání bylo docela vyrovnané, dobře jsme vystřídali a od šedesáté minuty nám to tam začalo padat," zavzpomínal trenér Derco.

Nastřílet pět branek v jednom utkání, to by si fotbalisté HFK jistě rádi ještě zopakovali. Momentálně je však sráží bídná koncovka. V tomhle směru se Holičtí musejí zlepšit.

„Chce to zachovat chladnou hlavu a je to samozřejmě i o důrazu. Někdy se prostě musejí zavřít oči a jít do toho hlava nehlava," nabádá kouč Jiří Derco, který věří, že v sobotu bude k vidění kvalitní zápas.

„Prostějov má výbornou přechodovou fázi, kvalitní a zkušené hráče a myslím, že to bude pro diváky pěkný fotbal nahoru dolů."

Jeho tým bude až na jednu výjimku kompletní, trenér Derco nevylučuje určité změny v sestavě.

„Všichni hráči jsou v pořádku až na Dadáka, který se připojí příští týden. Ohledně případných změn se rozhodnu, jak to bude vypadat na posledním předzápasovém tréninku."

Největším problémem Prostějova je jeho dlouhodobá marodka.

„Toto nás opravdu velmi tíží. Hloch už sice trénuje, ale hrát nemůže, a navíc se nám zranil Hirsch. Ten v posledním zápase podal nadstandardně dobrý výkon. Je to škoda, ale nesmíme se vymlouvat. S Holicí to bude těžký zápas, ale věřím, že jej zvládneme," usmíval se prostějovský lodivod.

Program 19. kola MSFL

SO, 15.30: HFK Olomouc – Prostějov, Břeclav – Mikulovice, Třebíč – Hlučín, Kroměříž – Hulín. NE, 10.15: Slovácko B – Orlová-Lutyně, Uničov – Opava, 10.30: Zlín B – Zábřeh, 15.30: Žďár nad Sázavou – Olomouc B.