Že keeperbattle neznáte? „Hra spočívá v tom, že dva gólmani, z nichž každý má svoji vlastní branku, se snaží druhému vstřelit co největší počet gólů po dobu stanoveného hracího času,“ přiblížil jeden z organizátorů Petr Večeř.

Soutěžit se bude v kategoriích ročníků 2012 - 2014, 2010 - 2011, 2009 - 2008 a v kategorii Open. Účastníci budou nejprve rozděleni do základních skupin a následovat bude play-off.

Podrobnější pravdila:

Pravidla KeeperbattlePravidla KeeperbattleZdroj: 1. HFK Olomouc

„Ráno proběhnou turnaje mládežnických kategorií, v nichž je přihlášeno přes 30 gólmanů a kromě okolí Olomoucka by měli dorazit také z Karviné, Ústí nad Orlicí či Moravského Krumlova. Odpoledne přijdou na řadu dospělí, kde je prozatím dvanáct brankářů a maximální kapacita je šestnáct. Zde dorazí gólmani z Opavska a Ostravska,“ přiblížil Večeř.

Kromě bojů o vítězství bude připravena také autogramiáda mladého brankáře Sigmy Olomouc Tadeáše Stoppena, který v posledním kole uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY debutoval v české nejvyšší soutěži.

Celou akci pořádá brankářská škola 1. HFK Olomouc, která v červnu oslavila druhé výročí od svého založení. „Pravidelně se zaměřujeme na gólmanské tréninky během sezony. Jarního tréninkového bloku se zúčastnilo celkem čtyřicet brankářů. Kromě těch z 1. HFK Olomouc i další z olomouckých klubů a okolí,“ prozradil Večeř.

A proč zrovna keeperbattle? „Přemýšlel jsem o uspořádání oslavy k druhému výročí a napadl mě turnaj zvaný keeperbattle, což je velmi atraktivní formát pro poměření sil gólmanů. Vzhledem ke kvalitě zázemí stadionu 1.HFK Olomouc a k podpoře značky BU1, která je partnerem této akce, jsem se pustil do organizace a věřím, že výsledek bude stát za to. Nejvíc si přeji, abychom se s gólmany po skončení akce loučili s pěkným zážitkem a spokojeností s průběhem akce. I když vyhrát bude moct v každé kategorii pouze jeden,“ uzavřel Petr Večeř.