Aktuálně sedmá Holice v dosavadním průběhu druhé ligy nepřivezla z venkovní půdy ani jednu výhru, naopak na domácím stadionu zvládla vítězně oba zápasy – se Zlínem i Opavou. „Na tyto kvalitní výkony chceme navázat i v utkání s Varnsdorfem," říká trenér 1. HFK Oldřich Machala.

Holický lodivod si je vědom kvalit soupeře, proto jeho svěřenci nesmějí nic podcenit. „Narazíme na mužstvo, které spolu již nějaký čas hraje a prezentuje se kvalitní kombinační hrou. Čeká nás těžké utkání, my ale chceme získat tři body," hlásí Machala.

Varnsdorf na domácí půdě ze tří zápasů vyválčil sedm bodů, k tomu přidal venkovní remízu v Pardubicích. V kádru Severočechů se rozrostla zajímavá cizinecká legie, za Varnsdorf nastupují Černohorec Denis Cana, Slovák Michal Vilkovský, Nizozemec Ronald Hikspoors i Ukrajinec Pavlo Rudnytskyy, kterého ovšem do hry nepustí zranění.

„Soupeře jsem viděl při zápase v Pardubicích, tito zahraniční hráči mají kvalitu," potvrdil kouč Machala.

Severočeši se chtějí na Hané prezentovat aktivním fotbalem.

„Nechceme být jen zalezlí v obraně," prohlašuje trenér Zdenko Frťala, kterému budou chybět čtyři hráči. Zranění nepustí do utkání Schuberta, Daníčka a Rudnytskyyho, v trestu je stále Martan. „Ale máme tam další kvalitní kluky, kteří tyto ztráty nahradí," je přesvědčený trenér Varnsdorfu.

Frťala tuší, že jeho tým nečeká v Holici procházka růžovým sadem. „V týmu našeho soupeře panuje jistě euforie z postupu. Bude nás čekat možná podobný zápas jako v Pardubicích. Olomouc má velice slušný tým, který si postup zasloužil," konstatoval.

Jeho protějšek Machala kvituje, že se do sestavy po jednozápasové absenci vrací klíčový útočník Libor Žondra. „Libor nám v zápase na hřišti Táborska hodně chyběl," přiznal holický trenér.

Otazník visí nad startem obránců Dadáka a Murina. Prvně jmenovaný v týdnu netrénoval, rázný stoper Murin se do tréninku zapojil až ve čtvrtek.

Zápas mezi 1. HFK Olomouc a FK Varnsdorf startuje v sobotu v 17.00.