Zatímco Jihomoravané zatím za svým cílen neochvějně kráčejí a na čele tabulky si vypracovali šestibodový náskok, Hanáci začali už během podzimu klopýtat a ztrácejí na lídra propastných třináct bodů.

„Do Znojma se jedeme hlavně ukázat. Chceme předvést, že jsme nejméně stejně kvalitním mužstvem jako domácí,“ hlásí zkušený trenér HFK Petr Uličný.

Podzimní duel v Olomouci vyhrálo Znojmo 2:1 a zlomilo tak vaz trenérovi Miroslavu Kouřilovi.

"Chceme tam vyhrát, Je to asi nejsilnější soupeř v naší soutěži. Naší povinností je stále napravovat Kroměříž, kde to bylo hrozné,“ připomněl Uličný porážku 0:3, za kterou hráči vyfasovali podmíněné tresty.

„Hráči dostali pokutu, ale je to takovou formou, že když budou vyhrávat, tak ji mohou smazat,“ prozradil holický kouč.

K nedělnímu soupeři chová respekt.

„Soupeř je velmi kvalitní, umí střílet góly. Vyhrává i venku , má hodně bodů v tabulce pravdy. Mají tam spoustu šikovných hráčů jako Kováč vepředu. Uvidíme, co nám dovolí,“ uvedl Uličný.

Zároveň však připomíná, že Holice ani přes nepříznivou situaci v tabulce na úspěch v žádném případě nerezignovala. „Musíme podat maximální výkon, zejména koncentrovaný směrem dozadu, protože věřím, že nějakou šanci si určitě vytvoříme,“ prohlásil Uličný.

Poslední zápas s juniorkou olomoucké Sigmy (2:0) se jeho svěřencům vydařil, proto v sestavě žádné výraznější změny neplánuje.

„Sestava bude hodně podobná jako naposledy proti Sigmě. Maximálně uděláme tak jednu, už proto, že ze zraněných se ještě nikdo nevrátil,“ řekl Uličný.

Obránce Čučka už začal trénovat, ale na utkání ještě fit nebude. Stále nehraje ani útočník Rudolf Obal, který laboruje se zády.

„To mě mrzí, že ho pořád nemáme, protože je to pro nás důležitý hráč. Ale jeho zranění je prostě nevyzpytatelné. Musíme se s tím vyrovnat. Šanci dostává mladý Grézl, teď se nám uzdravil Šturma, který podal teď dobrý výkon,“ poznamenal Uličný.