Holice jako již tradičně v úvodu zápasu inkasovala, ale díky brance Jana Kotouče z pokutového kopu ještě do půle vyrovnala.

Kotouč pak měl deset minut před koncem na hlavě rozhodnutí, ale jeho zakončení skončilo jen na břevně.

S výkonem svých svěřenců byl kouč Oldřich Machala tentokrát spokojený.

„Hráli jsme dobře po celý zápas, kromě té první situace, kdy jsme dostali zbytečnou branku. Bylo těžké dotahovat proti takovému kvalitnímu mužstvu, ale myslím, že jsme se jim dnes vyrovnali, a kdybychom měli trochu víc štěstí, mohli jsme i vyhrát," prohlásil Machala.

V úvodu ho však jeho svěřenci nepotěšili. V 8. minutě dostal ve vápně spoustu prostoru Steiner, který přesnou střelou k tyči poslal Hulín do vedení.

Holice se vrátila do zápasu ve 38. minutě. Obránce hostů Kostka zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta.

Namísto obvyklého exekutora Marka Heinze, který letos už dvě penalty neproměnil, se k míči postavil Jan Kotouč a ten bez větších problému vyrovnal.

Druhá půle se odehrávala převážně ve středu hřiště.

S blížícím se koncem začínala být cítit větší touha po vítězství na straně Hulína, který si v posledních půlhodině vynutil územní převahu, avšak bez větších šancí.

Holice se dostávala dopředu jen sporadicky, ale když už se jí to povedlo, byla z toho gólovka. Na Bučkův centr od rohového praporku si naskočil Kotouč, kterému ve druhém gólu v zápase zabránilo břevno hostující branky.

I přes slušný výkon svých svěřenců byl domácí trenér Machala z remízy zklamaný. Holice totiž i po 25. kole zůstává na předposledním místě.

„Bod je vždycky málo. V naší situaci potřebujeme vyhrávat. Škoda že jsme podobný výkon nepředvedli v minulém kole v Břeclavi," připomněl Machala porážku na půdě posledního týmu MSFL.

Hulínský trenér Jaroslav Lehkoživ hodnotil remízu jako zaslouženou.

„Domácí k tomu přistoupili bojovně, takže si bod zasloužili. Každý čekal, kdo udělá chybu. Byl to spíš boj, než fotbal," komentoval průběh zápas trenér hostů.

Hulín tak v Holici nepotvrdil, že letos patří k nejlepším týmům soutěže.

„Teď jsme hráli se dvěma týmy ze spodku tabulky a ukázalo, že s těmito soupeři máme problémy. V začátku jsme byli aktivnější, ale bohužel jsme v tom pak nepokračovali," mrzelo kouče hostů.

1.HFK Olomouc – SK Spartak Hulín 1:1 (1:1)

Branky: 38. Kotouč – 8. Steiner. Rozhodčí: Ogrodník – Ondráš, Drozdy. ŽK: Kotouč, Krumpolc – Kostka, Steiner. Diváků: 115.

HFK: Mucha – Krumpolc, Srnec, Kotouč, Přikryl – Pyclík, Fočić (90. Krejčí), Buček, Schmitd (73. Pezzotti), Marek – Heinz. Trenér: Oldřich Machala.

Hulín: Chytil – Matoušek, Kostka, Číhal, Barcuch – Krhut, Laciga, Dvořáček, Steiner (78. Zlámal), Šrom (66. Postava) – Minář (46. Pospíšil). Trenér: Jaroslav Lehkoživ.

ONDŘEJ KAŠLÍK