Hosté v úvodu utkání využili dvě chyby v domácí obraně a Holice ve zbytku zápasu už jen marně dobývala hlučínskou bránu.

Plánem domácího trenéra Oldřicha Machaly bylo vstřelit brzký gól a otevřít tak hru soupeře. Stal se ale pravý opak. V 6. minutě se na pravé straně uvolnil Mozol, přihrál na malé vápno Hanusovi a hlučínský útočník bez problémů skóroval.

V 9. minutě měl na noze vyrovnání Dominik Richter. Jeho první střelu ale zlikvidoval brankář Jurák a dorážky už nepustili za čáru hostující obránci. Promarněná šance Holici mrzela dvojnásob. Ve 13. minutě se totiž po rohovém kopu gólově prosadil Čelůstka a Hlučín vedl již 2:0.

Holice se ze dvou nečekaných úderů dokázala rychle otřepat a svého soupeře zatlačila do tuhé defenzivy.

Domácí ale dopláceli na tragickou koncovku. To dokládá především situace z 33. minuty, kdy se nejprve sám před gólmanem neprosadil Korčián a z následné dorážky přestřelil odkrytou branku Lukášek. Vyloženou šanci měl na noze o chvíli později také Čtvrtníček, ale i jemu byla hostující brána malá.

„Rozhodlo prvních třicet minut, které byly z naší strany hrozné a nekoncentrované. Při prvním gólu jsme udělali řadu chyb. Druhý gól ani nekomentuji. Ten roh jsme vůbec neměli dopustit," rozčiloval se domácí trenér Oldřich Machala.

„Věděli jsme, že je Hlučín venku silný a že mu vyhovuje hra na brejky. Ale my jsme jim je dnes umožnili naší nekoncentrova­ností," řekl šéf holické lavičky.

Ve druhé půli se územní převaha Holice ještě zvýšila a hosté už jen čekali na vlastní půlce, s čím přijde soupeř. Domácí se ale trápili. Holice to zkoušela jak postupnou kombinací, tak i dlouhými nákopy. Její snaha však byla velmi stereotypní a čitelná. Nepomohlo ani posílení útoku o Žondru a Svoradu.

„V závěru jsme sice hráli na tři útočníky, ale byli jsme bez pohybu. To je pak jedno, jestli je vás tam šest nebo sedm," zlobil se domácí kouč.

Jedinou možnost, jak ohrozit bránu soupeře, znamenala pro domácí střelba z dálky. Nejblíže gólu měl v 59. minutě Kazár, jehož přímý kop lízl břevno hostující branky. Jisté nebezpečí v sobě skýtala i rána Dadáka, gólman Hlučína se ale vyznamenal.

Koncovku utkání si už hosté zkušeně pohlídali a z Olomouce si odvezli cenné vítězství.

„Zápas nám vyšel v podstatě optimálně. Povedl se nám úvod utkání a pak jsme měli štěstí, že soupeř v prvním poločase neproměnil své šance," prohlásil hostující kouč Pavel Hajný.

„Druhý poločas to bylo už jen dobývání naší branky. My jsme vůbec neudrželi balon a soupeř do nás bušil. Vyloženou šanci už ale neměl. Holice je sice kvalitnější než my, ale když tu hru takto zavřete, je to těžké pro každého," dodal trenér Hlučína.

1. HFK Olomouc – FC Hlučín 0:2 (0:2)

Branky: 6. Hanus, 13. Čelůstka. Rozhodčí: Klíma – Antoníček, Machálek. ŽK: Čep – Jurák. Diváků: 310.

HFK: Šrom – Dadák, Lukášek, Čep, Kopecký (31. Kazár) – Čtvrtníček, Kovář, Bednář, Tögel (81. Svorada) – Korčián (46. Žondra), Richter. Trenér: Oldřich Machala.

Hlučín: Jurák – Štefek, Coufal, Hrabina, Ondrušík – Mozol (85. Kinček), Kosňovský, Čelůstka, Koubek (68. Šupolík) – Botonjič (53. Skřehot), Hanus. Trenér: Pavel Hajný.