„Zápas se hrál na těžkém terénu, ale i tak to byl na krajský přebor velmi kvalitní zápas," mínil trenér Hněvotína Ivo Lošťák. „Šumperk byl podle mě nejlepší tým, se kterým jsme letos na podzim hráli. A my jsme mu dokázali být důstojným soupeřem. Výsledek úplně neodpovídá dění na hřišti," dodal.

Hosté ze Šumperka zlomili neprůstřelnost brankáře Běhalíka už ve druhé minutě. Horák se individuálně uvolnil, vystřelil ze šestnáctky a dost možná i s pomocí lehké teče otevřel skóre.

„To nám samozřejmě hodně pomohlo. Mohli jsme dál hrát, co jsme si předsevzali," uvedl kouč Šumperku Zdeněk Strouhal.

Jeho svěřenci přidali druhou branku v 31. minutě. Reichl narýsoval uličku pro Křepelku, který tváří v tvář brankáři nezaváhal.

Ve druhé půli ale Hněvotín zvedl hlavu.

„Přišel tam asi patnáctiminutový útlum a hned z toho byly komplikace. Domácí snížili a pak si vytvořili i trochu tlak, i když to bylo v podstatě bez šancí," řekl Strouhal.

Hněvotínskou branku měl na svědomí syn trenéra Lošťáka David, který uklidil halfvolejem do sítě Skoumalův pas.

Zápas rozhodla třetí branka. Hněvotínští se dožadovali faulu, Šumperk místo toho zaútočil. Až na hrot útoku se dostal stoper Herynek a po další Reichlově precizní přihrávce z úhlu prostřelil Běhalíka.

Tečku za zápasem udělal ještě střídající Podhorný, jehož vysunul Vývoda.

„Až na ten výpadek, který jsme měli, to byl zápas vcelku podle našich představ. Kontrolovali jsme hru. Počkali si na šance a ty pak proměnili," řekl Zdeněk Strouhal.

Na opačné straně bylo vcelku pochopitelně k veselosti dál.

„Myslím, že jsme odehráli slušný zápas. I když výsledek není dobrý, hráči si zaslouží absolutorium. V Mohelnici snad nastartujeme novou sérii," podotkl ke konci domácí unikátní šňůry trenér Lošťák.

FC Hněvotín – FK SAN-JV Šumperk 1:4 (0:2)

Branky: 61. Lošťák – 2. Horák, 31. Křepelka, 73. Herynek, 80. Podhorný. Rozhodčí: Juřátek – Polanský, Slota.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil (59. Duda), Láner, Hrdlovič, Novák – Skoumal (76. Šenkyřík), Schinneck, Kryl (58. Lakomý), Lošťák (85. Veselský) – Karabina (66. Šulc), Novotný. Trenér: Ivo Lošťák.

Šumperk: Šabo – Jurásek, Skopal, Herynek, Macek – Vývoda, Reichl – Hruda, Horák, Janků (69. Podhorný) – Křepelka (75. Urbášek). Trenér: Zdeněk Strouhal.