Domácí fotbalisté začali tak, jak si to rozhodně nepřáli. Už ve dvanácté minutě inkasovali po standardní situaci. Hlavou se prosadil Ševčík.

„Všechna naše předzápasová předsevzetí byla rázem pryč. Na tým to trochu dolehlo a docela dlouho jsme se z toho vzpamatovávali. První poločas a vlastně celý zápas byl spíš boj, než že by to bylo o fotbale," konstatoval trenér Hněvotína Radek Šindelář.

„Soupeř hrál hodně nakopávané míče a my mnohdy taky, takže z toho byla trochu práskaná. Postupně jsme ale začali hrát víc na riziko a stupňovali tlak," řekl k vývoji zápasu po přestávce.

Hosté z Ústí promarnili několik brejkových situací, po kterých mohli přidat pojišťující druhou branku. Nakonec pak v závěru sami inkasovali.

Ještě předtím, v 75. minutě, ale domácí Duda neproměnil pokutový kop. „Když jsme nedali penaltu tak to byla pro nás další rána. Nakonec jsme se ale zvedli a vydolovali aspoň bod, který je pro nás zlatý," přiznal Šindelář.

O bodový přírůstek se zasloužil v 83. minutě záložník Zapletal, který si po autovém vhazování počkal na otočení Křižana a následný centr.

„V závěru už jsme hráli hodně na riziko. Za stavu 1:0 měl soupeř několik možností pojistit své vedení. Nakonec jsme ale byli šťastnější my. I když v devadesáté minutě tam byla ještě jedna střela, ze které jsme mohli i prohrát," řekl Šindelář.

Z dálky pálil kapitán Ústí Plesník. „Domácí brankář možná ještě teď neví, jak to chytil, ale zkrátka to dobře vyrazil a udržel pro Hněvotín bod. Druhý gól nám asi nebyl souzen," řekl trenér Ústí Zdeněk Hoffman.

„Byl to zápas, který jsme rozhodně měli rozehraný na tři body, i když je pravda, že domácí zase nedali penaltu," pokračoval v hodnocení zápasu.

„Kdybychom proměnili některou ze šancí na 2:0, tak jsme asi odjížděli spokojenější. Z tohoto pohledu jsem tedy zklamaný. Na druhou stranu jsme neprohráli a každý bod z venku se počítá," uvedl Hoffman.

FC Hněvotín – Sokol Ústí 1:1 (0:1)

Branky: 83. Zapletal – 12. Ševčík. Rozhodčí: Kubec – Motal, Paščinský.

Hněvotín: Romanovský – Dokoupil, Zamykal, Láner, Novák – Zapletal, Kawij (55. Chabičovský), Skoumal, Veselský – Duda (80. Křižan), Šulc. Trenér: Radek Šindelář.

Ústí: Bernkopf – Jugas, Palackým Smolka, Ševčík (71. Staněk) – Škařupa, Plesník, Pančochář, Skácel – Žoch, Blažek. Trenér: Zdeněk Hoffman.