Hněvotín, Oskava – Ve druhém poločase se rozhodlo o vítězství fotbalistů Oskavy v Hněvotíně. V krajském přeboru hosté odvezli z Olomoucka všechny body po hladké výhře 4:1.

První poločas byl v Hněvotíně relativně vyrovnaný, ale zhruba od 20, minuty přebrali iniciativu hosté a převážně oni určovali, co se bude na trávníku dít. Šance Mičundy i Gazdíka však zůstaly nevyužity a tak se do kabin šlo za stavu 0:0.

Co se nepovedlo v prvním dějství, přišlo brzy po přestávce. Skóre otevřel v 50. minutě Mičunda, který si naběhl na centrovaný míč Knopa a z první překonal hněvotínského brankáře.

„Řekl bych, že hru jsme ovládali už v prvním poločase. Jen jsme nedokázali dávat góly," řekl trenér Oskavy Květoslav Pospíšil.

Domácími inkasovaná branka zatřásla. Když navíc v 60. minutě upravil na 2:0 Kaller a stejný hráč o chvíli později přidal i třetí branku, byli zralí na pořádný debakl.

„Bohužel začíná to vypadat, že na nás leží pořádná deka. První poločas jsme ještě pracovitostí zvládli, ale ve druhém už jsme byli jasně horší. Srazila nás dolů chyba při standardce a od té doby jsme se vezli," uznal domácí trenér Radek Šindelář.

Nakonec nemuselo být tak zle. Střídající Křižan byl faulován v pokutovém území a Láner z penalty snížil na 1:3. Do konce utkání už ale zbývalo pouhých deset minut. Naděje na zázračný zvrat navíc netrvala nijak dlouho. V 87. minutě totiž Gazdík přidal pojišťující čtvrtou branku, která vše definitivně rozhodla.

„Bylo to zasloužené vítězství. Od poloviny prvního poločasu jsme byli jasně lepší. Brankově vyjádřit jsme to ale dokázali až po přestávce," řekl na závěr svého hodnocení Květoslav Pospíšil.

„Po prvním gólu jsme hru hodně rychle otevřeli a Oskava toho využila. Z další situací mohla dát i víc gólů. U nás mi chyběla větší odvaha vzít to na sebe. Místo střel jsme ještě hledali ještě další přihrávku. Prohráli jsme zaslouženě," doplnil ho Radek Šindelář.

FC Hněvotín – Jiskra Oskava 1:4 (0:0)

Branky: 80. Láner z pen. – 50. Mičunda, 60. a 63. Kaller, 83. Gazdík. Rozhodčí: Krobot – Válek, Chládek.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil, Chabičovský, Láner, Novák – Zapletal, Kawij, Skoumal, Veselský – Duda, Šulc. Trenér: Radek Šindelář.

Oskava: Studený – Müller, Barcal, Plachý, Obíral – Mičunda, Knop, Kuba, Kaller – Gazdík, Svačina. Trenér: Květoslav Pospíšil.