Návrat pro Leoše Kalvodu skončil porážkou, když jeho tým Olomouc převálcovala v druhém poločase a vyhrála 4:2.

V Holici se vám nepodařilo uspět. Utkání které mělo hodně napovědět o pozicích z jakých budou týmy ze spodní poloviny tabulky vycházet na jaře, jste prohráli. Jaké vidíte příčiny?
První poločas jsem byl spokojený s předvedenou hrou, ale nikoliv s proměňováním šancí. Protože to bylo až neuvěřitelné. Myslím si, že právě v první půli se rozhodovalo o výsledku zápasu. A druhý poločas, to, co jsme předvedli bylo strašné.

Co se stalo s vaším mužstvem po změně stran? Během dvaceti čtyř minut jste dostali tři branky.
Já nevím, jestli některé už to nebavilo. Nebo už viděli konec podzimu. Ale takhle profesionální fotbalista nemůže přistupovat k fotbalu.

Určitě vám neprospěla ani branka do šatny v nastaveném čase první půle.
To je také možné, z toho jsem měl velké obavy. Ale hlavně z toho, jestli už nebyly hlavama úplně jinde.

PODÍVEJTE SE NA VIDEO A FOTO ZE ZÁPASU

Pro vás to utkání mělo speciální náboj, vrátil jste se na holický stadion. I když jako trenér soupeře HFK. Prožíval jste tuto výlučnost?
Já vnímám každé utkání stejně. Samozřejmě to pro mě ale mělo jiný náboj. Jak jsem říkal, za první poločas jsem začínal věřit, že bychom tu mohli uspět. Ale vzhledem k tomu, jaký byl ten druhý poločas, vyhrála Holice naprosto zaslouženě. Takhle se nedá hrát fotbal.

Předehrávaným prvním jarním kolem skončila podzimní část soutěže. Jak byste ji zhodnotil?
My jsme si dali cíl, kolik bodů bychom chtěli po podzimu mít. To bylo právě kolem těch sedmnácti, co máme. Kdyby to bylo úplně ideální, mohli jsme mít dvacet. Jaro bude úplně o něčem jiném, to bude honba za každým bodem.

Předpokládám tedy, že hlavním cílem bude záchrana v druhé nejvyšší soutěži.
Samozřejmě máme jako cíl udržet se ve druhé lize. A za tím taky půjdeme. Ale pokud budou ty zápasy probíhat takto, že hráč má být jasně vyloučený za nesporný zákrok a dostane jen žlutou, tak nevím. Mě to nepřísluší hodnotit, ale ještě si o tom s rozhodčími promluvím. Jak to tedy s těmi pravidly je. Asi si je budu muset přečíst. Protože když jde hráč sám na brankáře a je stažený na vápně, tak to musí být červená.

Martin Dostál