Fotbalisté domácího týmu v sobě ještě měli týden starou křivdu z Velkého Meziříčí, kde tým z olomouckého předměstí ukázkově zařízl hlavní rozhodčí Jan Šamárek.

"Co s námi provedli minulý týden rozhodčí, to jsem naposledy zažil v devadesátých letech," řekl trenér HFK Jiří Derco k zápasu, který jeho tým prohrál 2:3 z dvougólového vedení.

Holice si tedy mírně spravila chuť alespoň v sobotním domácím zápase s Mohelnicí.

Domácí celek převahu v první půli však ve výraznější náskok nepřetavil. Hosté totiž z ojedinělé akce potrestali neefektivitu domácích vyrovnávací brankou na 1:1.

"Kdybychom proměnili šance na 3:0, byl by to pro nás jednodušší zápas," konstatoval Derco.

"Domácí byli v první půli lepší a měli víc šancí. Navíc potrestali naši špatnou rozehrávku. My jsme hru vyrovnali až ve druhém poločase," řekl k průběhu zápasu kouč Mohelnice Jaroslav Rolinek.

O výhře HFK tedy rozhodl až v 83. minutě Tadeáš Spurný.

"Musím vyzdvihnout charakter hráčů, protože to nezabalili. Byl to zápas o prestiž a o to, neskončit poslední. Kluci k tomu přistoupili zodpovědně," pochválil Derco svůj tým.

To Mohelnice je v závěru sezony zdecimovaná zraněními i ztrátou motivace.

"Chybí nám spousta hráčů, na marodku teď přibyl Jakub Malý. Nastupují kluci z dorostu a z béčka, takže ta kvalita tím upadá," konstatoval kouč Rolinek.

Jeho tým prohrál popáté za sebou a už netrpělivě vyhlíží konec prokleté sezony.

"Přiznám se, že už spíš vzhlížíme k poslednímu zápasu a k dovolené," řekl Rolinek.

Ve středu Mohelnice přivítá Hodonín a celou anabázi uzavře sobotním zápasem ve Vyškově.

To na Holici v sobotu čeká atraktivní zápas na půdě prvního Prostějova, který bude chtít slavit postup do druhé ligy.
Znepříjemní Dercův výběr úlohu favorizovanému týmu kouče Machaly?

"My jsme to chtěli znepříjemnit už Velkému Meziříčí, ale tam se do toho zainteresovali jiní. Mrzí mě, že se stále najdou lidé, kteří kazí image fotbalu. My do Prostějova pojedeme hrát fotbal. I když je domácí tým fotbalovější, tak my se budeme snažit, jim to co nejvíce zkomplikovat. Ale dá se říct, že pro nás ten důležitější zápas byl právě v sobotu s Mohelnicí," uzavřel Derco.

1. HFK Olomouc - FK Mohelnice 2:1 (1:1)

Branky: 4. Voleský, 83. Spurný - 39. Navrátil. Rozhodčí: Mikeska - Cieslar, Bureš. Bez ŽK. Diváků: 92.

Holice: Svoboda - Antl (77. Plesník), Buček, M. Krejčí, Horka, Šichor (86. Schmidt), Spurný, Banasik (64. Bořil), Voleský, Seibert, Juráš. Trenér: Jiří Derco.

Mohelnice: Večeř - Hlavsa, Kuba, Smrček (81. Luca Zhang), Sedlo, Navrátil (89. Zhengfu Cheng), Klimeš (77. Nantl), Svoboda, Vokoun, Kuerban Yimuran, Knýř. Trenér: Jaroslav Rolinek.