První poločas příliš fotbalové krásy nepobral. Hrálo se spíše mezi oběma šestnáctkami a do jediné vážnější šance se dostali Slezané, kteří trefili Kišou spojnici tyče a břevno. Fotbal se začal hrát až ve druhém dějství. Poprvé mohl stavem pohnout Halaška ale nedal.

V 63. minutě zaspala domácí obrana a střídající Vurčík pod padajícím Novákem otevřel skóre. Slezský FC se nepoložil a nadechl se k velkému náporu. Hru oživil zejména Šultes, který pořádně motal Hanákům hlavy.

V 76. minutě byl v šestnáctce HFK faulován Josefíkem Robin Wirth a kopala se penalta. Tu Šultes proměnil. Tentýž hráč měl na kopačce i vítězný gól ale trefil tyč.

Rozhodnutí tak muselo vzejít z penaltového rozstřelu.

V něm se oba týmy tahaly až do šesté série. V ní Partyš dal, ránu Kučerňáka Novák lapil a opavští fanoušci se v dalším kole mohou těšit na ligistu z Liberce.

„Nebylo to špatné utkání. Penalty to už je loterie. I přes porážku jsem ale s výkonem hráčů spokojen,“ řekl kouč Hanáků Josef Mucha.

Domácí lodivod Jiří Neček si po zápase pořádně vydechl.

„Chtěli jsme postoupit, a to se povedlo. První poločas ovšem příliš pěkného fotbalu nepřinesl. Ve druhém jsme si vytvořili převahu, nakonec utkání dospělo k penaltám a nám se je podařilo zvládnout, věřím, že nám to pomůže i po psychické stránce,“ řekl trenér Neček.

Slezský FC Opava – HFK Olomouc 1:1 (0:0) 5:4 p.k.

Branky: 76. Šultes (penalta) – 63. Hurčík Rozhodčí: Marek – Čecháček, Pelikán. Diváci: 1642. Penalty proměnili: Mezlík, Robin Wirth, Šultes, Barteska, Partyš, nedal Cigánek – Toporčák, Glos, Zlatohlavý, Josefík, nedali: Dadák a Kučerňák.

Opava: Novák – Kolínek (46. Barteska), Mezlík, Horka, Jelínek – Partyš, Robin Wirth, Cigánek, Kiša – Půda (27. Halaška), Neubert (61. Šultes).

HFK Olomouc: Šrom – Dadák, Čučka, Zlatohlavý, Josefík – Los (54. Vurčík, 70. Kučerňák), Toporčák, Škrobák, Glos – Da Silva, Korčian (61. Galajda).