Pohárová série se Spartou pro tým HFK začíná už tuto středu. První utkání je na programu v Holici od 16.30, odveta se hraje za týden v Praze na Letné.

„Silnějšího a těžšího soupeře bychom těžko hledali. Takže před zápasem je všechno dané. My nejsme pod tlakem, nemáme co ztratit, naopak Sparta musí,“ řekl trenér 1. HFK Olomouc Tomáš Uličný.

„Můžeme překvapit a to také chceme. Navíc hráči mají šanci se ukázat proti tak silnému soupeři,“ podotkl Uličný.

Před domácími zápasy má většinou pro tým jasnou strategii.

„Musíme na soupeře vletět,“ říkává. Ale co proti Spartě?

„Tentokrát to asi platit nebude,“ usmál se Uličný. „Budeme vycházet ze zabezpečené obrany, hlavně se musíme vyvarovat chyb a nesmíme dostat nějakou lacinou branku. Chceme Spartu potrápit a uhrát dobrý výsledek pro odvetu,“ řekl Uličný.

Na zápas se HFK chystá celkem obtížně. „Těžko říct, v jaké sestavě u nás Sparta nastoupí. Klidně můžou hrát v nejsilnějším složení nebo poslat do hry náhradníky. Ale samozřejmě i tak to bude těžký soupeř, náhradníci ze Sparty by v jiných klubech hráli v základní sestavě,“ podotkl Uličný.

Změny ve srovnání se sobotním utkáním proti Hlučínu HFK nechystá. „Nastoupíme v podobné sestavě,“ řekl Uličný. Chybět stále bude nemocný obránce Josefík.

Sparta chce v poháru uspět, ale dá se očekávat, že trenér Michal Bílek dá šanci náhradníkům.

„Určitě dostanou příležitost také hráči z lavičky, ale to neznamená podcenění poháru z naší strany. Sezona je dlouhá, čeká nás ještě spousta zápasů a je přirozené rozložit zátěž na více hráčů. Navíc kluci z lavičky mají velkou kvalitu, i chuť se ukázat v soutěžním utkání,“ řekl Bílek pro klubový web.

Cesta HFK do čtvrtfinále

1. kolo: Rousínov – 1. HFK 0:2. Branky: Kazár, Dadák.
2. kolo: Kroměříž – 1. HFK 0:1. Branka: Korčián.
3. kolo: 1. HFK – Teplice 2:1. Branky: Dadák, Krutý.
4. kolo: Chomutov – 1. HFK 0:3. Branky: Korčián 2, Kropáček

Program čtvrtfinále

9. 4. – 1. zápasy
16.30: 1. HFK Olomouc – Sparta Praha, Třinec – Liberec. 16.45: Žižkov – Bohemians Praha. 18.00: Jablonec – 1. FC Brno

16. 4. – 2. zápasy
17.00: Liberec – Třinec, Bohemians Praha – Žižkov. 18.00: Sparta Praha – 1. HFK Olomouc. 19.30: Brno – Jablonec (ČT 4).