V Holici se hrál před tisícovkou diváků běhavý zápas, ve kterém měli opticky v poli navrch hosté. Body se ale nakonec dělily, byť Bohemians o výhru přišly až v poslední minutě. Klokani vedli od 25. minuty, ve které proměnil penaltu nařízenou za ruku Lukáš Adam. HFK se nemohl celý zápas dostat do pořádné šance. A mohl být rád, že se hostům nepodařilo dohrát ani jeden ze slibných protiútoků. V poslední minutě zápasu odpískal rozhodčí pokutový kop i pro domácí, bylo to za faul na Korčiána. Kapitán HFK Jaroslav Josefík poslal míč přesně do opačného rohu branky, než skákal gólman Havránek a dělily se body.

„Věřil jsem ve vítězství. Zápas jsme měli dobře rozehraný, ve druhém poločase dobře kombinovali. Bohužel jsme spoustu věcí nedotáhli do konce a v závěru inkasovali z penalty. Mrzí mě, že jsme nevyhráli. Ale fotbal je takový, v předchozích zápasech jsme měli štěstí,“ řekl trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

„Do inkasované branky jsme byli vyrovnaným soupeřem. Ale v závěru poločasu už nás Bohemka kombinačně přehrávala. Po přestávce jsme chtěli být aktivní, přidat na důrazu a agresivitě. Ale naopak soupeř měl několik možností, ze kterých jsme mohli inkasovat. Kluci bojovali až to konce, bod je pro nás zlatý. Věřím, že nám do dalších zápasů pomůže,“ řekl trenér HFK Josef Mucha.

1. HFK Olomouc – Bohemians 1905 1:1 (0:1)

Branky: 90. (pen.) Josefík – 25. (pen.) Adam. Rozhodčí: Kocián – Marek, Adámková. ŽK: Doležal, Zlatohlavý, Josefík, Kučerňák (všichni H). Diváci: 1086.

1. HFK: Dadák, Kalvoda, Zlatohlavý, Josefík – Škuta, Lukášek, Kučerňák, Krutý (60. Glos) – Kropáček (70. Mindenberg), Korčián. Trenér Josef Mucha.

Bohemians: Havránek – Marek, Lukáš, Nikl, Rychlík – Kotyza, Adam (86. Karal), Morávek, Moravec (87. Róth) – Bálek, Bartek (72. Škoda). Trenér Pavel Hoftych.