„Tohle byl svátek fotbalu a na tohle se chodí a diváci teď prostě musejí přijít. Troufnu si říct, že by měl být vyprodaný stadion," prohlásil populární brankář, který den po vydařeném utkání oslavil sedmadvacáté narozeniny.

Po zápase musíte být nad míru spokojení. Díky vítězství o pět branek se vám podařilo poskočit na první místo. Co na to říkáte?
Já říkám, že je to prostě úžasné (usmívá se). Hrozně dlouho jsem nechytal a teď mi ten tým připadá, jak kdybych chytal za Real Madrid. Tímto bych chtěl všechny vyzvat, aby na příští domácí zápasy přišel plný stadion, protože to, jak jsme hráli, bylo víc než vynikající. Když jsem chytal, tak takhle dobře ještě tým nikdy nehrál. V životě si nepamatuji na takový výkon. Dá se říct, že teď diváci musejí přijít na stadion.

Gólman Sigmy Zdeněk ZlámalDá se takový výkon přisuzovat především dobré psychice hráčů a jejich vysokému sebevědomí?
Minulá sezona byla enormně těžká. My jsme to ale zvládli a všichni se psychicky hodně posílili a teď sklízíme ovoce. Ale co jsme dnes předvedli? To by tady měl problémy i Real Madrid.

Jak se vám chytalo po tak dlouhé době v nejvyšší soutěži?
Myslím, že je to už víc než tři měsíce a dá se říct, že celou tu dobu jsem se na to připravoval. Nohu jsem hodně posiloval a dělal jsem pro to všechno možné. Musím poděkovat hlavně Palovi Mlynárovi (kondiční trenér, pozn. red.), který se o mě celou dobu staral, takže ten dík patří hlavně jemu.

Teď musí být vyprodáno

Mrzí vás po takovém zápase jedna inkasovaná branka?
Brankáře vždycky mrzí inkasovaná branka, ale já si to snad schovám na příště (usmívá se). Tohle byl svátek fotbalu a na tohle se chodí a diváci teď prostě musejí přijít. Troufnu si říct, že by měl být vyprodaný stadion.

V příštím kole jedete k těžkému zápasu do Plzně a doma vás pak čeká další silný tým Jablonec. Teď se bude lámat chleba?
Přesně tak, teď nás čekají důležité zápasy a tady tímto utkáním jsme si opět velmi zvedli sebevědomí. Zítra (v pondělí, pozn. red.) si to musíme ještě užít, ale pak už zase musíme s pokorou zase trénovat a připravit se na další průběh ligy. Tenhle tým má na hodně.

Tím slovem hodně myslíte titul?
Já říkám od začátku sezony, že si musíme dávat ty nejvyšší cíle a náš nejvyšší cíl je být první. Jak to nakonec dopadne, se uvidí, ale ten nejvyšší cíl si musíme stanovit.

Pro vás je příjemné, že už můžete u toho být přímo na hřišti, že?
Přesně tak (usmívá se). Fanoušci už vyvolávali moje jméno a z toho mám radost. Mančaft sílí a myslím, že se to přenáší i na tribuny. Kotel je taky silnější, takže: Hanáci, pojďte na stadion!