V 54. minutě duelu mezi Ostravou a Olomoucí vyběhl Miloš Buchta svým typickým způsobem pro vysoký centr, když do něj v malém vápně vrazil domácí kapitán Milan Baroš.

Než se dezorientovaný brankář Sigmy vzpamatoval, přišel centr z levé strany, který Robert Hrubý pohotově uklidil do sítě.

„Jasný faul, bohužel už se mi to letos stalo podruhé. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale prohrát takovým gólem? To ten fotbal nemusíme vůbec dělat…“ štvalo sedmatřicetiletého matadora.

I kvůli sporné trefě Hanáci ve Vítkovicích jen remizovali 1:1.

Zdeněk Zlámal v zápase Zlína s Kodaní na Andrově stadionu v Olomouci
Mlha Zlámala nepřekvapila: Olomouc není na kopci, tohle tady bývá, smál se

Baroš šel vyloženě do vás?
Jasně, Bary je chytrej, celý zápas chodil jen do hráčů, do hlavy vůbec. On má silné tělo. Někdy mu to rozhodčí písknul, ale většinou ne.

Kartu jste dostal za protesty?
Po tom faulu jsem vyběhl k rozhodčímu, protože to nebylo poprvé… Byla to moje blbost, stejně už jsem s tím nic dělat nemohl, možná ho trochu dostat pod tlak, aby to začal pískat. Ale k tomu si sedne někdo jiný, já to hodnotit nebudu.

Ovlivnil vás ten atak při následném zákroku proti Hrubému?
Já i obrana jsme byli rozhození. Přišel tam centr na přední tyč a on to hlavičkoval na zadní, těžko s tím něco dělat. Asi jsem do toho prvního balonu vůbec neměl chodit. Člověk chce klukům pomoct s vysokým centrem, jde tam, ale couvá. A když do něj naběhne útočník, který si nevšímá balonu, je bohužel v nevýhodě.

Remíza je pro vás málo?
Pro mě je to zklamání. Ztratili jsme dva body, protože jsme byli jasně lepší, Baník si skoro ani nepřihrál. My jsme pomalu kombinovali, honili jsme je kolem šestnáctky a ke konci si vytvářeli gólovky. Čoro (Tomáš Chorý) mohl rozhodnout, ale srazil se s brankářem. Je to ztráta, ale třeba to pro nás na konci naopak bude zajímavý bod.

Ilustrační foto
Kam o víkendu? Tady je pestrý mix akcí. Vybírejte
Roman Sedláček (vlevo) a Michal Kovář
Fotbalové duo Kovář – Sedláček chystá tréninky pro veřejnost

Agresivita? Máme jiné přednosti

Jako každé derby to byla na hřišti válka, co? Žlutých karet rozhodčí vytáhl požehnaně…
Co se týče těch našich žlutých karet, asi jsme do těch soubojů chodili později. Oni věděli, že na nás momentálně fotbalově nemají, takže to musejí urvat bojovností a podporou diváků. Nakopávali balony a Bary se tam srážel, v tom nás trošku předčili. My jsme je pak přehráli kvalitou, ale nedokázali jsme to obrátit na naši stranu.

Už podruhé. Jde o krizi?
Krize? Ne, máme zase sérii, kdy jsme neprohráli. Jde vidět, že i za nepříznivého stavu umíme zápas vyrovnat. Dnes tomu pomohla střídání, pak jsme tam mohli posílat dlouhé balony a Choras to tam udržel. Navíc Moula (Pavel Moulis) dal gól, takže s tím je určitě spokojenost.

Ve třech posledních utkáních proti Ostravě jste nedokázali zvítězit, pokaždé omíláte agresivitu. Proč se v tom Baníku tedy neumíte vyrovnat?
My máme zase jiné přednosti, hrajeme krásný fotbal a bavíme diváky. To nám teď sice trošku vázlo, protože hra Baníku nám nevyhovuje, ale i tak jsme si vytvořili šance, které bychom měli dohrát do gólu.

zprava Jakub Plšek, Lukáš Pazdera
Sigma Baník nepřemohla, dosáhla jen na bod