Ani jeden tým si zatím nestojí tak, jak by si představoval. Lépe ale nakonec vyšel ze zápasu Šternberk, přestože prohrával. U dlouhého pasu za domácí obranu byl jako první v 62. minutě Spáčil, který využil netaktického vyběhnutí brankáře Vytřísala a hosté vedli.

„Pak měl ještě velkou šanci Toman, kdybychom dali na 2:0, zase by to bylo jiné. Bohužel rozdíloví hráči, kteří by proměnili třeba každou druhou šanci nám chybí," litoval trenér Chválkovic Zbyněk Odstrčil, jenž zároveň odehrál celý první poločas.

Šternberk ani po inkasované brance nesložil zbraně. Naopak soupeře přitlačil a v 77. minutě se po skrumáži podařilo Novosadovi vyrovnat.

„Z mého pohledu to byl zápas na jednu branku. ale neskutečně jsme se zase trápili v koncovce. Už je to taková naše klasika," konstatoval Milan Schmidt, trenér Šternberku.

Jenže k hlavní zápletce stále teprve mělo dojít. Deset minut před koncem, krátce po vyrovnání, se Chválkovicím naskytla další možnost jít do vedení. Z brankové čáry vyrazil míč rukou domácí obránce Havlík a dostal červenou kartu. „Byl to celkem profesionální zákrok, ale jasná penalta i červená," glosoval situaci s nadhledem Schmidt.

Mohl si to dovolit, protože Kvapil penaltu neproměnil a Šternberk záhy strhl i v oslabení vítězství na svou stranu. Pět minut před koncem se o to postaral Zifčák.

„Když už nedáme gól ani z penalty, tak těžko můžeme vyhrát," posteskl si kouč hostů Odstrčil. „Leží na nás velká deka. Je fakt, že ještě docela nedávno jsme hráli okresní přebor a nemáme asi tak kvalitní hráče jako někteří soupeři. Ale neprohráváme vysokými rozdíly. Vždycky je to jen o drobných chybách. Abych pravdu řekl, už přemýšlím, jestli by týmu nepomohl nějaký nový impuls," naznačil trenér Chválkovic, že přemýšlí o rezignaci.

Paradoxně podobně, i když docela jiném tónu, hovořil i šternberský kouč Schmidt. „Takový zápas jsem za dvacet let trénování snad nezažil. Už jsem si říkal, že půjdu a prásknu průkazkou o stůl. Nakonec se nám ale povedlo vyhrát, za což musím hráče pochválit," řekl.

FK Šternberk – SK Chválkovice 2:1 (0:0)

Branky: 77. Novosad, 85. Zifčák – 62. Spáčil. Rozhodčí: Štetka – Zavřel, Dorušák. ŽK: Štefek, Mifka, Koňarik, Václavík (vš. Ch.). ČK: 80. Havlík (Š.)

Šternberk: Vytřísal – Tomanec, Frieb (75. Havlík), Novosad, Coufal – Zifčák, Kuba, Hlaváček, Mudrák (46. Vinkler) – Kymlička, Hlaváč (89. Tvarbožek). Trenér: Milan Schmidt.

Chválkovice: Urbánek – Vávra (87. Korec), Pítr, Sázel, Mifka – Toman, Koňarik, Štefek, Odstrčil (46. Kvapil, 86. Štrbík), Kaczmarczyk (73. Václavík) – Spáčil. Trenér: Zbyněk Odstrčil.