Nadační fond na podporu fotbalové mládeže Olomouckého kraje a agentura RPSC ideas - připravili nad rámec klasického turnaje doprovodný program pro přítomné rodiče a trenéry. Psycholožka, lékařka, trenérka a učitel tělocviku v rámci besed a krátkých přednášek předali zájemcům z doprovodu mladých fotbalistů cenné informace a rady.

Odbornice z prostějovské Agel Sport Clinic Nikola Bárková a Dagmar Málková představily diagnostické metody a služby, které toto specializované zařízení poskytuje i malým sportovcům.

Tomáš Chorý
Chorý dal gól po čtvrt roce. Už jsme zachráněni, řekl s úsměvem

Mladá psycholožka Adéla Pražáková ve své prezentaci Sportovec puberťák poukázala na zlomovou věkovou hranici ve sportovním vývoji dítěte. Volejbalistka, trenérka a učitelka tělocviku Markéta Janečková se zaměřila především na význam kompenzačního cvičení. O své zkušenosti s výchovou synů fotbalistů se s přítomnými neotřelým způsobem podělil její kolega, učitel Gymnázia Čajkovského Pavel Vasiljev.

„Jsem rád, že se pilotní ročník turnaje povedl a především, že zaujal doprovodný program, který jsme rodičům a trenérům nabídli“, řekl při slavnostním vyhlášení náměstek hejtmana Olomouckého kraje František Jura.

Součástí turnaje, který se uskutečnil s podporou Olomouckého kraje, byla i výstava Zlaté časy fotbalu mapující evropské a světové šampionáty ve fotbale od roku 1976 do roku 2016. Kromě československé a následně české stopy na nich sleduje výstava i fenomén fotbalu jako součásti společenského dění.

Historicky prvním vítězem Fotbalového turnaje krajů U12 se stal výběr okresu Bruntál, druzí byli mladí fotbalisté domácího okresu Olomouc a třetí skončili mladíci z Ostravy. (spo)

Ilustrační fotografie.
Vyberte GÓL PODZIMU! Třináct střelců krajského přeboru bojuje o titul