Nápad vytvořit v Olomouci fotbalový kemp na špičkové úrovni dostali před pěti lety fotbalový agent Edvard Peč a současný marketingový manažer olomoucké Sigmy David Holly.

Fotbalová škola, která nese jméno slavných olomouckých odchovanců, se tak stala zavedenou značkou.

„I přesto, že děláme jen jeden turnus, tak jsme i letos největší fotbalová škola v České republice," pochvaluje si David Holly.

Čtvrtý ročník fotbalové školy bude probíhat pouze v jediném turnusu, co způsobilo tuto změnu?

Fotbalová škola se bude lišit z jednoho prostého důvodu, a to kvůli tomu, že na Andrově stadionu chystáme rekonstrukci hlavní tribuny. Rekonstrukce se trochu zdržela výběrovým řízením, nicméně také kvůli obnově travnatých ploch nebylo 
v našich silách udělat dva turnusy. Tréninkové plochy by to nezvládaly, proto jsme došli ke kompromisu. 
I přesto jsme ten jeden týden napěchovali tak, aby dětí mohlo přijet maximum. Kapacita je dělitelná třemi kvůli ubytování, a budeme tedy mít 111 účastníků.

Bude rekonstrukce omezením pro účastníky, nebo se fotbalovému kempu vyhne?

V tuto chvíli se nás to netýká, protože jsme udělali změnu ve stravování. 
V předchozích ročnících jsme chodili buď do restaurace, nebo do VIP prostorů hlavní tribuny Androva stadionu. Letos jsme se ale domluvili s NH hotelem a máme tam zajištěno kompletní stravování. Od letoška bude komfort úplně stoprocentní, nemusejí nikam přecházet. A naši delegáti nemusejí umývat nádobí (usmívá se).

Jak náročné bylo naplnit vysokou kapacitu, která činí 111 dětí?

Reklamu jsme v době registrace účastníků nemuseli řešit, tento projekt si ji dělá sám. Děti se nám hlásí, máme účastníky z celé České republiky a také téměř dvacet dětí ze Slovenska. I přesto, že děláme jen jeden turnus, tak jsme i letos největší fotbalová škola v České republice. Navíc si troufám říct, že jsme asi jediná fotbalová škola na světě, která bude bydlet v pětihvězdičkovém hotelu. Chtěl bych poděkovat partnerům projektu, bez jejich podpory bychom dětem tak skvělé podmínky nemohli nabídnout.

Program školy je hodně napěchovaný, včetně sledování zápasů mistrovství světa ve fotbale.

Je to taky trochu přidaná hodnota, že to zrovna takhle vyšlo. Všichni nyní žijeme fotbalem a určitě bude jak zápas o třetí místo, tak finále zpestřením programu fotbalové školy.

Na co se děti mohou nejvíce těšit a jsou pro ně připraveny nějaké novinky?

Důvod, proč sem vůbec účastníci jedou, je hlavně fotbalová složka. Máme připraveny tréninky na profesionálních travnatých plochách pod vedením profesionálních trenérů SK Sigma Olomouc. Přijede nám také profesionální kondiční trenér Dušan Žmolík, který se klukům bude věnovat z hlediska strečinku a zdravé výživy. Jídelníček je obecně upraven na základě zdravých not, jednou si ale neodpustíme dát klukům smažený sýr s hranolkami, to 
k tomu patří. Ale jinak se je snažíme vést ke zdravému zdravotnímu stylu.

Na kempu ale nepůjde jen 
o fotbal, že?

Jistě, není to jen o fotbalové složce, jde také o další zážitky. S fotbalem souvisí také regenerace, vířivka či masáže. Kluky bude masírovat také masér Sigmy a reprezentace Jirka Vít. Budou se i učit, máme připraveny dvě hodiny angličtiny v Lingua Centru. Navštíví nás také popelářský vůz z Technických služeb města Olomouce, což bude také taková motivace k učení (usmívá se). Další formou zábavy bude návštěva aquaparku, bowling, kino, zážitkové odpoledne s fotbalovými dovednostmi.

Zmínil jste spolupráci s Dušanem Žmolíkem či reprezentačním masérem Jiřím Vítem. Kdo další fotbalovou školu navštíví?

Přijede samozřejmě Roman Hubník, na něj se mohou kluci těšit v neděli. Bohužel Michalovi se celý turnus kříží se soustředěním Jablonce. Ten bohužel kluky nenavštíví, ale určitě se 
s ním spojíme. Další jména jsou v jednání, teď je tedy nemohu říct. Ale navštíví nás určitě trenérská legenda Petr Uličný, se kterým mimochodem chystáme knihu.

Autoři: STANISLAV HELOŇA, 
MIROSLAV MAZAL

Fotbalová škola Romana 
a Michala Hubníka

čtvrtý ročník bude probíhat 
od 12.7. do 18.7. 2014
kempu se zúčastní 111 dětí 
ve věku od 7 do 14 let z České republiky a Slovenska
fotbalová škola je dle počtu účastníků největší v Česku
110 fotbalistů a jedna fotbalistka bude trénovat na plochách Androva sportovního areálu 
s mládežnickými trenéry 
SK Sigma Olomouc
ubytováni budou v pětihvězdičkovém hotelu NH Collection Olomouc Congress
účastníky navštíví Roman Hubník, trenér Petr Uličný a další fotbalové osobnosti
děti čeká regenerace v prostorách Androva stadionu včetně masáží
účastníci obdrží kompletní dres Adidas s individuálním potiskem jménem a číslem
připraven je bohatý doprovodný program, fotbalové besedy 
i výukové hodiny cizýho jazyka.