Ten dlouhodobě podporuje Dětskou hemato-onkologickou kliniku Fakultní nemocnice v Olomouci. Výtěžek z akce 117 000 korun poputuje právě sem.

A zdaleka se nebude jednat o konečnou částku. Benefiční zápas přilákal do areálu v Kozlovicích stovky lidí, kteří kromě dobrovolného vstupného přispěli i prostřednictvím tomboly o dresy fotbalistů, kopačky či knihu Petra Uličného. Ani on na akci nemohl chybět. Zorganizovat podobné odpoledne ovšem nebylo nic jednoduchého.

„Oslovili jsme třeba i Milana Baroše, kterému se nepodařilo přebookovat letenky, syn Filip je zraněný a musel odletět do Dánska. Přesto si myslím, že návštěvníci v Kozlovicích viděli spoustu zvučných jmen. Já smekám před všemi, kteří sem vážili cestu a podpořili tuto akci. Děkuji také všem lidem, kteří přišli a přispěli svou návštěvou,“ usmíval se Pavel Novák.

Finále Zubr Cupu 2017 v Přerově. Lenka Juríková
Suverénní jízda! Slovenka Juríková obhájila tenisový Zubr Cup

Samotný zápas se odehrál v kvalitním tempu, které odpovídalo jménům na hřišti. Výsledek 8:8 a následné penalty pochopitelně hlavně měly pobavit početné obecenstvo. 

„Já myslím, že to mělo kvalitu, hlavně díky klukům, kteří ještě hrají profesionálně. Na druhou stranu my, co jsme už skončili, si vždy rádi ještě zahrajeme, i když býváme limitováni zraněními a různými zdravotními problémy,“ smál se bronzový medailista z EURA 2004 Zdeněk Grygera. 

Bývalý hráč Ajaxu či Juventusu nenavštívil Kozlovice poprvé.

„Už jsem se tady několikrát zúčastnil turnaje mládežníků, který tady bude příští týden. Považuji to za jeden z nejkrásnějších areálů v tomto regionu, takže jen dobře, že se to uskutečnilo tady,“ doplnila jedna z opor „bílého výběru“.

KADLEC NA HANOU VYRAZIL VLAKEM

Věkový průměr „modrých“ byl o poznání nižší. A ty nejmladší generace z řad fanoušků v týmu obdivovaly třeba Václava Kadlece, který neváhal a na Hanou vyrazil vlakem. 

„Měl jsem přijet už minulý rok, ale bohužel to nevyšlo. Jsem rád, že letos to klaplo. Jen mě trošku mrzí, že tady není Filip Novák, na kterého jsem se těšil. Ale jinak je to hezká akce, myslím, že lidi si to užili a všichni můžeme být spokojení,“ chválil Kadlec celý benefiční mítink a prozradil, že nějaká částka pro děti z olomoucké nemocnice se vybrala i ve sparťanské kabině. 

Přerovský Zubr Cup 2017. Semifinále dvouhry a finále čtyřhry. Miriam Kolodziejová.
Zubr Cup: Kolodziejová ovládla čtyřhru, hrát bude i finále singlu

„Sice to nebyla taková horentní suma, ale každý jsme nějakou symbolickou částkou dali. Každá koruna pro děti je dobrá, takže čím více se dnes vybralo, tím líp,“ uzavřel sparťanský útočník. 

Po odehrání duelu nemohla chybět autogramiáda. Odpoledne zpestřil i doprovodný program a atrakce pro nejmenší. Vše navíc symbolicky odstartovalo již v pátek v Galerii Přerov, kde se konala vernisáž výstavy fotografky Aleny Skřipské Větší než velká výzva.

Silné snímky zachycují pocity dětí a rodin, které procházejí léčbou právě na hemato-onkologii Dětské kliniky v Olomouci, jsou v obchodním centru k vidění ještě v těchto dnech.

Zahradní slavnost v přerovské ornitologické stanici. Ilustrační foto
Přerovská jezírka vyčistí od nánosů bahna. Měla by pak více ožít