Právě Jihlava uštědřila Olomouci v úvodním jarním kole první soutěžní porážku, a tak jí Hanačky měly co oplácet. Do utkání nastoupily drtivě, když hned v 1. minutě po chybě hostující obrany otevřela skóre kapitánka Drahníková. Po zaváhání domácí defenzivy a nařízené penaltě však hostující fotbalistky záhy srovnaly krok.

Domácí tým se vrátil do vedení ve 13. minutě, kdy po samostatném náběhu skórovala Pavláčková. Ve 23. minutě přišla nejkrásnější branka utkání, když Černá střelou z úhlu pod břevno posunula stav na 3:1. Ve 27. minutě překvapila střelou z dvaadvaceti metrů hostující brankářku Vítková a zvýšila na 4:1. Hostující Jihlava do konce poločasu inkasovala ještě dvakrát, když individuální chyby potrestaly Zmeškalová a Černá .

Stejně jako v úvodu první půle, tak i na začátku druhého poločasu skórovala kapitánka Drahníková, která zvýšila již na 7:1. V 58 minutě dostala Pavláčková výborný míč za obranu a ze samostatného náběhu opět rozvlnila síť – 8:1. V 83. minutě uklidila do prázdné branky z malého vápna míč do sítě Benková po výborné nahrávce Havlíčkové – 9:1. Utkání uzavřela svým třetím gólem v utkání Drahníková po výborné přímé nahrávce od Vítkové.

„Chtěli jsme na Jihlavu vlétnout hned od začátku a brzy vstřelit branku, což se nám skvěle podařilo. Soupeře jsme přehrávali, ale i přesto bylo v naší hře hodně nepřesností, hlavně v prvním poločase. Některé naše góly nebo kombinace byly opravdu povedené. Byli jsme důraznější v soubojích, soupeře jsme celkově přehráli a zaslouženě zvítězili," řekl pro oddílový web trenér Miloslav Novotný.

1. FC Olomouc – FC VYSOČINA Jihlava 10:1 (6:1)

Branky Olomouce: 1., 46. a 87. Drahníková, 13. a 58. Pavláčková , 23. a 42. Černá, 27. Vítková, 37. Zmeškalová, 83. Benková.

Olomouc: Pospíšilová – Samsonková (60. Peňázová), Robotová, Antalíková, Horáčková – Pavláčková, Vítková, Drahníková, Zmeškalová (46. Havlíčková) – Štepánková (46. Dýčková), Černá (68. Benková). Trenéři: M. Novotný, V. Zeman.

Tabulka

Tabulka