A kvalita soupeřek byla znát od prvních minut, v prvním poločase vládly na hřišti právě hostující hráčky.

V 8. minutě se v gólové šanci nemýlila kapitánka Holešova Šilhárová a otevřela gólový účet utkání.

Ve 21. minutě opět Šilhárová přidala druhý gól, když jí přímo na nohu přihrála domácí stoperka Vytřísalová.

Domácí působily odevzdaně a do konce poločasu nedokázaly korigovat výsledek.

Ve druhém poločase se ale role vyměnily, hřiště ovládly domácí a odhodlaně se pustily do boje o body.

Hned v úvodu druhého poločasu přihrávala čerstvě střídající Balusová do vápna Ganiecové, která po otočce kolem obránkyně zamířila přesně k tyči – 1:2.

Novosadské hráčky již nepouštěly hostující do větších akcí, více držely míč a také měly díky své probuzené aktivitě více brankových příležitostí.

V 56. minutě nachystala neustále hlídaná Mokrušová výbornou pozici pro útočnici Ganiecovou, kterou již obrana Holešova nedokázala uhlídat. Po přiklepnutí míče si Ganiecová poradila s vybíhající gólmankou Dědičovou, chytře ji přelobovala a vyrovnala.

V samotném závěru po sólu Mokrušové hasila Dědičová vyloženou šanci, když z odkryté brány vykopávala balón a uchránila tak konečný stav 2:2.

„Byl to těžký zápas, soupeř byl velice houževnatý, v první půli ovládl hru. Jsem ale ráda, že si holky daly říct a druhý poločas byl jejich. Při troše štěstí jsme mohli vyhrát, ale uznávám, vzhledem ke kvalitě soupeře a předvedené hře, že remíza je pro oba týmy zasloužená," zhodnotila plichtu Marcela Míšelnická, trenérka domácích.

V neděli zajíždí k dalšímu mistrovskému utkání MSLŽ domácí hráčky do Brna na půdu nevyzpytatelného soupeře z Horních Heršpic.

Nové Sady - Holešovské holky 2:2 (0:2)

Nové Sady: Pikartová, Vytřísalová, Kubová, Teindlová, Slaninová, Suchánková, Lexová, Kopečková, Hrabalová (46. Balusová), Ganiecová, Mokrušová. Trenérka: Marcela Míšelnická.

Branky: 48. a 61. Ganiecová – 8. a 21. Šilhárová

(spo)