Je pravdou, že v sobotním deštivém počasí dorazili na hřiště na Nových Sadech jen skalní fanoušci, o to větší radost jim domácí tým udělal – nekonalo se žádné drama a k vidění byly krásné fotbalové momenty.

„Kromě pěti gólů jsme měli asi sedm dalších vyložených šancí. I když hosté měli za stavu 1:0 nějaké příležitosti, tak jsme zápas zvládli výborně," prohlásil spokojený trenér Karel Trnečka.

Hned po deseti minutách hry se Nové Sady ujaly vedení. Brankáři Oralovi vypadl míč, který se odrazil k Režnému, a domácí kanonýr nadvakrát otevřel střelecký účet zápasu.

Po půlhodině hry se dostal do šance Papica, jenže jeho pokus skončil na břevně, od kterého se míč odrazil jen na brankovou čáru.

Také hosté se v pohledném zápase tlačili do útoku. Kojetínský špílmachr Bosák poslal do šance Cibulku, který však byl u míče později než gólman Zbořil. Novosadský Buffon navíc dostal od hostujícího forvarda pořádně naloženo.

Ve druhém poločase se žlutá novosadská mašina rozjela naplno. Vše odstartovala fotbalová paráda z dílny Viléma Papici. Domácí kapitán se opřel do míče, který krásně doplachtil do šibenice hostující branky.

V té chvíli hosté nejspíš pochopili, že na body nedosáhnou a na zbytek zápasu totálně rezignovali. „Za první poločas nebyla hra z naší strany špatná. Když to Papica krásně trefil, tak to byl zlomový moment. V tu chvíli nám spadl výkon o osmdesát procent dolů. Pak už jsme jenom dohrávali a nebránili," přiznal trenér Kojetína Roman Matějka.

Domácí vesele útočili a další góly rychle přibývaly. V 63. minutě si Režný vyměnil míč s Koppem, po jehož centru zvyšoval na 3:0.

V poslední desetiminutovce se chytrou hlavičkou podruhé prosadil Papica a skóre utkání uzavřel střídající David Ronza.

Výsledek 5:0 hovořil jasně a pro hosty to mohlo být ještě horší, vždyť jenom David Škoda sám spálil tři velké tutovky.

„Snažili jsme se dát nějaký gól, ale úplně se nám rozpadl systém. Já už jsem ani neměl chuť po klukách řvát, ten zápas se od stavu 2:0 pouze dohrával," krčil rameny kojetínský kouč Roman Matějka.

Zato lodivod domácích Karel Trnečka měl radost, jeho svěřenci znovu vyhráli bez inkasované branky, což se jim povedlo počtvrté v řadě. Celkově Nové Sady natáhly šňůru vítězných zápasů už na jedenáct. „Hráčům musím poděkovat, byl to skvělý výkon. Na těžkém terénu jsme odehráli velice dobře a i diváci si přišli na své. Ještě to musíme zvládnout příští týden, kdy tady nebudu, takže snad se to podaří i beze mě," pousmál se trenér Karel Trnečka, jehož tým uzavře letošní program v Želatovicích.

FK Nové Sady – FK Slavoj Kojetín/Kovalovice 5:0 (1:0)

Branky: 11. a 63. Režný, 47. a 82. Papica, 87. Ronza. Rozhodčí: Kašpar – Knoll, Přikryl. ŽK: Kopp, Maliňák – Cibulka. Diváků: 50.

Nové Sady: Zbořil – Kopp, Navrátil, Vacek, Hodis – Alexa (77. Ronza), Škoda, Dvorský, Maliňák (68. Blaha) – Papica, Režný. Trenér: Karel Trnečka.

Kojetín: Oral – Z. Matějka, Dočkal, Z. Polách, Panák (76. Jarmer) – Lízal, Axamit, M. Polách, Nguyen Min Duc (46. Krčmář) – Cibulka (65. Rybovič), Bosák (79. Zezula). Trenér: Roman Matějka.