To jsou totiž pochutiny, které mají hráči slíbené za dnešní výhru. Do té doby si o české kuchyni mohou nechat jenom zdát.

„Před zápasem si fotbalisté dávají hlavně zdravá, netučná jídla, ovoce a zeleninu. Jejich požadavky však nejsou v ničem přemrštěné. Spíš by se dalo říct, že jsou velmi skromní a vůbec si nevymýšlí. Jejich jídelníček není nijak náročný na přípravu. Skládá se hlavně z drůbeže, ryb a hovězího masa," prozradil Tomáš Rousek, generální ředitel hotelu NH Olomouc Congress.

Specifické požadavky nemají fotbalisté podle Rouska ani na ubytování.

„Bydlí ve dvou horních patrech hotelu, kam ostatní návštěvníci nemají přístup. Tento výběr má jednoduchý důvod. Je v nich největší klid a pokoje jsou dost velké na to, aby si do nich hráči mohli dát masážní lehátka," dodal.

close Fotbalová reprezentace v olomouckém NH hotelu zoom_in

Pro personál hotelu není přítomnost fotbalistů žádným velkým překvapením. V rámci reprezentačních cesty jsou zde ubytovaní už po čtvrté a každý na ně pěje samou chválu.

„Jsou velice milí a slušní. Na všechny kolem se jen smějí a nestalo, že by jim cokoliv vadilo. Před zápasem samozřejmě nepijí alkohol. Třeba brankař Petr Čech vypije za den několik litrů vody a ovocných šťáv," řekl restaurant manager Lukáš Slota

Stejnou vstřícnost projevují hráči i vůči fanouškům, kteří za nimi chodí pro podpisy.

„Každý den tady na ně čekají lidé s fotografiemi a památníky a oni se s každých ochotně vyfotí a popovídají si. Jsou zkrátka moc příjemní hosté," zhodnotil české reprezentanty Lukáš Slota.

Kristýna Kovaříková