Po středečním duelu v Polsku s Piastem Gliwice, které narušilo husté sněžení, se v sobotu dopoledne bude ligový mančaft Sigmy snažit porazit slovenskou Trnavu, v jejímž dresu se může představit útočník David Depetris, který v Olomouci působil před dvěma roky.

„Byli bychom rádi, kdyby byly lepší podmínky, ve středu to bylo spíše na lyžování než fotbal. I kvalita soupeře je předpoklad pro to, že by to mohl být dobrý zápas, takže doufám, že se to odehraje ve standardních podmínkách," uvedl kouč Václav Jílek na klubovém webu Sigmy.

Ten už nevyužije dvě jedenáctky, někteří hráči tak opět odehrají delší časový úsek. Mohou za to zranění, kvůli kterým se v Senci nepředstaví Rajnoch, Cana a Plšek, a skutečnost, že pětice Spurný, Štěrba, Petr Ševčík, Chorý 
a Yunis odcestuje s béčkem.

„Hráčů nebude tolik, abychom protočili dvě jedenáctky. Spíš bude model podobný tomu, co byl ve středu, to znamená, že větší část zápasu by měla hrát původní sestava, ve které zase budou nějaké změny. Zkusíme zase další hráče, abychom je viděli v delším časovém úseku. A také si chceme vyzkoušet možnost hrát se dvěma útočníky," připustil trenér variantu, že se vedle sebe objeví dvojice kanonýrů Mahmutovič s Malcem.

Poprvé by si mohl zahrát 
i uzdravený Ordoš.

„Michal už jede s námi, bude alespoň na část zápasu připraven, chtěli bychom ho postupně zapracovávat," potvrdil Jílek.

Druholigové béčko jede překvapit

Mladá juniorka se po dobrých výkonech ve vyškovské skupině Tipsport ligy představí fanouškům v Praze.

Bohemka má sílu

V sobotu odehrají svěřenci Augustina Chromého utkání proti Bohemians Praha 1905, se kterým jejich ligoví kolegové odehrají první jarní kolo Synot ligy, 
a v neděli si zahrají buď o třetí místo, nebo rovnou finále. Soupeřem bude jeden z dvojice Zlín – Mladá Boleslav.

„V prvním utkání hrajeme proti Bohemians. To je jistě těžký prvoligový soupeř. Je to bojovný tým, když vzpomenu jejich zápas proti Jablonci, tak 
v tom hráli v nasazení, bojovali. Navíc trenéra Romana Pivarníka znám, klade důraz na osobní souboje, defenzivu, takže nás čeká zase výborný duel," ocenil Chromý na sigmafotbal.cz.

Spoléhat může na forvarda Adama Ševčíka, který si drží výbornou formu a se třemi góly se s reprezentantem Jiřím Skalákem dělí o prvenství v turnajové tabulce střelců.

„Bohemka má sílu, ale půjdeme do utkání s tím, že ho chceme zvládnout. Hrát budeme 
s naší sestavou, kterou doplní mladí hráči z áčka," uzavřel lodivod béčka, který už může počítat s uzdraveným Schmidtem. Naopak Richter ještě není zcela připraven.

Víkendový program Sigmy

Sobota, 11.00: Trnava – Sigma „A" (hráno v Senci),

sobota, 13.30: Bohemians Praha 1905 – Sigma „B" (2. semifinále Tipsport ligy na pražském Vyšehradě),

neděle, 11.00: utkání o 3. místo, nebo ve 13.30: finále Tipsport ligy (opět na Vyšehradě).