Po osmnáctiminutové přestávce ale dostaly policejní jednotky hostující rowdies přece jen pod kontrolu a utkání se mohlo dohrát.

„Tyhle lidi bych nenazval fanoušky. Tohle nemá s fotbalem nic společného. Člověk čtvrt hodiny čeká, jestli se bude hrát a jestli se v jejich hlavách najde zbytek rozumu. Pokud kvůli tomu jeli sto kilometrů do Zlína, tak klobouk dolů před nimi,“ řekl na adresu brněnských příznivců domácí obránce Zdeněk Kroča

Právě vlastní gól stopera Tescomy z 59. minuty odstartoval řádění brněnských rowdies. Ti oslavovali změnu skóre vhazováním světlic a dělbuchů na trávník a přidali i demolice sedaček.

Když poté prolomili plot oddělující svůj sektor od hřiště a začali vnikat na plochu, přerušil sudí Královec střetnutí na patnáct minut a fotbalisté zamířili do kabin. Ještě předtím se běsnící hordu marně snažil umravnit hostující kapitán Jan Trousil. Do vymezeného prostoru je nakonec vytlačili až těžkooděnci v černém.

„Většina fanoušků je slušná, ale tahle skupinka vůbec nepatří na fotbal. Škoda, že policisté nemohou proti nim použít gumové projektily. Nic jiného se s nimi asi dělat nedá,“ vyjádřil se Trousil. Přesto neopomněl po zápase se svými spoluhráči čtyřem stovkám brněnských fanoušků poděkovat.

Uličný překvapil. Nemile

Ještě dále zašel hostující kouč Petr Uličný, který si nechal dát po závěrečném hvizdu hobla.

„Já diváky musím mít rád, protože je potřebuji ke své profesi. Většinou mi dávají najevo sympatie, takže jsem jim to teď vrátil tím, že jsem mezi ně přišel. Byly to moc příjemné pocity. Hledat tam negativní věci si mi nelíbí,“ bagatelizoval chování rowdies, které navíc vzápětí omlouval.

„Diváci jsou pro fotbal důležití. Když dobře fandí, jsou dvanáctým hráčem, na což si pamatuji před čtrnácti lety v Brně, kdy jich chodilo na zápasy třicet tisíc. Občas dělají hloupé věci, ale myslím, že teď to nebylo tak strašné,“ šokoval zkušený prvoligový kouč.

Jeho zlínský protějšek Pavel Hoftych se na věc díval zcela jinou optikou. „Jak říká Petr, fanoušci k fotbalu patří, ale mělo by to mít nějaké regule. Ne že sem přijede banda, jak jsme měli avízo, aby vlezla na hřiště a zničila stadion,“ pronesl trenér Tescomy, který naopak fanoušky svého týmu pochválil.

„Naši příznivci fandili slušně. Plot nechali na pokoji a do hřiště se nehrnuli. Takže jsem jim taky poděkoval,“ dodal Hoftych.