Nepomohl ani nouzový návrat Psotky na lavičku na poslední tři kola. Sigma z nich vytěžila jediný bod, paradoxně z utkání se Spartou, která vede tabulku.

Porážka s Duklou, ale hlavně způsob, jakým k ní došlo, byl jen vyvrcholením mizerného podzimu.

„Utkání bylo jen odrazem aktuální situace, ve které se oba týmy nacházejí," řekl Psotka.

„Dukla byla naprosto v pohodě. Má dostatečný počet bodů a hraje velmi dobrý fotbal. My jsme naopak byli v křeči a v kritických chvílích jsme vytvořili spoustu laciných chyb," doplnil olomoucký trenér.

Kazili i jednoduché přihrávky

Rozdíl mezi oběma týmy byl patrný na první pohled.

Zatímco Pražané přesnou kombinací snad rozleptávali nepříliš pevnou olomouckou defenzivu, Sigma kazila i jednoduché přihrávky a k ohrožení soupeřovy branky se dostávala složitě nebo vůbec.

„Věděli jsme, že to tady nebude jednoduché, ale chtěli jsme potvrdit dobrý výkon i výsledek z Liberce," říkal Psotkův protějšek Luboš Kozel.

Jeho mužstvo šlo do vedení zásluhou Nestora, který si zaběhl za olomouckou obranu a prostřelil brankáře. Sigma však rychle vyrovnala po spolupráci Ordoše s Doležalem.

O třech bodech pro Pražany rozhodl třináct minut před koncem Hlinka, jehož nechala olomoucká obrana na malém vápně tak osamoceného, že se musel skoro bát.

„, Samozřejmě to je obrovská hrubka, když hráče necháme na malém vápně zpracovat míč a ještě mu dáme dostatek času, aby se mohl podívat, kam to zakončí," zlobil se Psotka na stopery.

Zároveň ale uznal, že Dukla vyhrála zaslouženě.

„Chtěli jsme vysunout presink a zabránit jim v rozehrávce. Dukla je ale sebevědomá a její hráči i složité situace řešili konstruktivně. Především její pravá strana byla vynikající," řekl Psotka.

Své hráče chválil i Kozel.

„Naše ofenziva fungovala celé utkání dobře. Vytvořili jsme si devět nebo deset vyložených šancí. Jen naší nízkou efektivitou jsme utkání nerozhodli dřív," dodal trenér Dukly, který minulý týden odmítl nabídku převzít od ledna mistrovskou Plzeň.

Psotka si velký počet šancí soupeře vysvětloval i způsobem hry, který Sigma zvolila.

„Chtěli jsme hrát ofenzivně, díky tomu to byl fotbal nahoru dolů," řekl.

Nejsme spokojeni? Musíme udělat změny

S vedením olomouckého klubu teď bude jednat o tom, jak dál.

„Po celý podzim nás srážely nevyrovnané výkony a to i u starších hráčů. Sestava se pak neustále měnila," uvedl Psotka.

„Nechci ale nikoho kritizovat bezprostředně po utkání. Nechám si to v hlavě. Když ale s někým nejsme spokojeni, tak musíme udělat změny a vyměnit ho," naznačil, že kádr pravděpodobně v zimní přestávce dozná dalších změn.

Otázkou ale také je, zda bude pokračovat sám Psotka.

A pokud ano, tak v jaké roli. Vrátí se do manažerské kanceláře a bude se hledat nový trenér? Nebo zůstane na lavičce? Nebo snad z klubu dokonce odejde?

„Představu o tom, s čím půjdu na schůzku s majiteli, mám. Ale zatím vám ji neřeknu," řekl po posledním podzimním utkání.