„S výsledkem můžeme být spokojení. Hráčům je po třeba poděkovat za trpělivost, kterou projevili. Po celý zápas jsme více drželi míč, ale Hněvotín dobře bránil. Věděli jsme, že to tak bude, protože má zkušené hráče. Nakonec se nám to ale podařilo zlomit," pochvaloval si trenér vítězů.

Jeho mužstvu dlouhé minuty chyběl důraz v pokutovém území a tak stav zůstával bezbrankový. Na malou rvavost v zakončení si postěžoval i domácí trenér Radek Šindelář.

„Herně to z naší strany nebylo špatné. Zápas se musel líbit. Bylo tam docela dost šancí. I my jsme se snažili hrát víc fotbal, než třeba v předchozích zápasech, kdy jsme ještě nebyli zachránění. V koncovce, když už jsme se do ní dostali, nám ale chyběl důraz. To je pak těžké vstřelit gól," uvedl Šindelář.

Holická převaha sílila ve druhém poločase. „Snažili jsme se obranu Hněvotína rozbít dobrým pohybem, což si myslím, že se nám dařilo. Řekl bych, že soupeři postupem času docházely síly a my jsme jej začali přehrávat. Nakonec nám hodně pomohl první gól, který zápas otevřel, pak už jsme zápas měli ve vlastní moci," řekl Jiří Derco.

Vedoucí branku HFK měl na svědomí v polovině druhého poločasu obránce Petr Čoupek, jenž brankáře Běhalíka překonal krásnou ranou z trestného kopu.

„Byl to opravdu parádní gól. Trefil šibenici a prakticky ten zápas rozhodl. My jsme tam měli ještě několik závarů, ale jak jsem říkal. Chyběl nám větší důraz v pokutovém území," poznamenal Radek Šindelář.

Souhlasil s ním i jeho protějšek. „Myslím, že po prvním gólu už soupeř věděl, že nás těžko přehraje. Snažil tím svým silovým pojetím s výsledkem něco udělat, ale my jsme si to dobře pohlídali. Naopak jejich brankář ještě několik šancí pochytal," uvedl Derco.

Druhou pojišťovací branku přidali hosté v závěrečné desetiminutovce. Po pohledné kombinační akci se trefil Lukáš Hapal.

„S trochou štěstí jsme dnes možná mohli pomýšlet na remízu, ale je třeba přiznat, že soupeř měl velkou kvalitu. Krásný gól ze standardky rozhodl," uzavřel hodnocení zápasu hněvotínský trenér Šindelář.

FC Hněvotín – 1. HFK Olomouc B 0:2 (0:0)

Branky: 67. Čoupek, 82. Hapal. Rozhodčí: Machala – Tomeček, Žvátora.

Hněvotín: Běhalík – Olbert, Švajda, Láner, Chabičovský – Zapletal (75. Zamykal), Kawij, Skoumal, Veselský (42. Křižan) – Novák, Šulc. Trenér: Radek Šindelář.

HFK B: Mucha – Štěpánek (Bůček), Vykydal, Čoupek, Vališ – Dluhý-Smith, Kouřil, Kotůlek, Zifčák (Vlček) – Hapal, Svorada (Grézl). Trenér: Jiří Derco.