„Šancí jsme měli docela hodně, ale nakonec jsme byli rádi, že jsme aspoň vyrovnali. S bodem určitě můžeme být spokojení," řekl po utkání trenér Dolan Jiří Navrátil.

Podle něj se hrál v sobotu zápas, který se divákům musel líbit. „Šance byly na obou stranách. Domácí měli minimálně tři, od nás šel snad čtyřikrát na bránu Zdena Volf, ale bohužel jsme nebyli schopní dát gól. Až minutu před koncem," řekl Navrátil.

Také hněvotínský trenér Radek Šindelář žehral nad neproměněnými šancemi.

„Diváci mohli být spokojení. Snad až na ten počet neproměněných šancí. Každopádně je to pro nás ztráta. Chtěli jsme první zápas doma vyhrát a neměli jsme k tomu daleko," řekl.

„Na druhou stranu po přestávce nám začaly v záloze docházet síly. Uprostřed hřiště jsme propadali. Soupeř nám chodil do brejků a měl hodně možností k vyrovnání a možná i k otočení zápasu," doplnil Šindelář.

Dolany však trápí rozsáhlá marodka, takže i konečná remíza je pro ně téměř jako vítězství.

„Chybí nám pět hráčů. Letní příprava je pro nás složitá, protože je to doba dovolených a je to těžké skloubit. Kupodivu jsme ale první zápas docela zvládli. Věřím, že do čtrnácti dnů už ale budeme v plné síle," dodal kouč Dolan Navrátil.

FC Hněvotín – FC Dolany 1:1 (0:0)

Branky: 50. Duda – 89. Čapek. Rozhodčí: Motal – Svozil, Kopecký. ŽK: Skoumal – Čapek, Václavík, Liška.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil (89. Zamykal), Láner, Schinneck, Chabičovský – Zapletal, Kawij (61. Křižan), Skoumal, Novák (80. Veselský) – Duda, Šulc. Trenér: Radek Šindelář.

Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Václavík, Svozil – Valenta, Bergmann, Novák, Čapek – Liška (86. Pospíšil), Volf. Trenér: Jiří Navrátil.