„Jsem strašně rád, že to takhle dopadlo a že jsme dali divákům krásný dárek pod stromeček, nevím jaké jsou příčiny toho, že jsem se takhle trefil,“ usmíval se dvacetiletý střelec vítězné branky.

Tu trefil hlavou, další gól přidal krásným volejem.

„Z voleje tak možná v přípravce,“ vzpomínal odchovanec prostějovcké kopané.

Vstřelit dvě branky v zápase, to pro vás není každý den. Jaké to jsou pocity?
Určitě to není každý den, zvlášť pro mě. Ani v tréninku moc gólů nedávám, takže jsem se asi dobře vyspal. (směje se) Jsem za to strašně moc rád.

Pamatujete, jestli jste už někdy dal tak krásný gól z voleje?
Z voleje tak možná v přípravce. (smích) Ale jak říkám, dávám málo gólů i na tréninku a nevím, jaké jsou příčiny toho, že jsem se takhle trefil.

Budou pro vás znamenat dva góly v zápase nějaké zápisné?
Já doufám, že ne. (smích) Už jsem do té kasy dal hodně peněz, ale když budou kluci něco chtít, tak určitě zaplatím.

Jak jste sledovali situaci Teplic, které chtěly zápas odložit? Kalkulovali jste s tím nějak?
Slyšeli jsme ty hlasy okolo, ale snažili jsme se to nějak nevnímat. Teplice stejně ale mají široký a kvalitní kádr. Když jsme to dneska viděli, tak měly silný mančaft. Sice náhradníky na střídačce měly trošku neznámé, ale jinak byla jejich základní sestava dost silná.

Projevilo se to i na hřišti?
V prvním poločase to bylo rozhodně vidět. Dali jsme dva góly, pak jsme zbytečně inkasovali a soupeř předváděl dobrý výkon. Až jsme se pak rozstříleli, tak to už zase bylo naše umění.

U dvou hráčů Teplic se potvrdilo nakažení prasečí chřipkou. Neměli jste strach proti nim nastoupit?
Bavili jsme se o tom, ale já si myslím, že na tohle se nedá brát ohled. Svaz řekl, že se bude hrát, tak jsme se na to připravovali jako na každé jiné utkání.

Jste pořádně rozjetí. Věříte, že to bude pokračovat v podobném stylu dál?
Já doufám, že to bude takhle pokračovat a že nebudeme na hrušce. Doufám, že budeme trénovat tak, jak trénujeme do teď , a že ta parta zůstane a že budeme předvádět kvalitní výkony dál.

Ofenzivní taktika zřejmě přináší ovoce.
Já myslím, že trenér vymyslel takovou taktiku, která se nám daří plnit a vyhovouje nám. Hráči vepředu si dokáží vyhovět a góly střílí.

Bylo těžké se dostat z psychické deky v období, kdy se vám moc nedařilo?
Bylo to určitě těžší, ale my jsme se to snažili nevnímat. Věděli jsme, že tu kvalitu máme a že se to budeme snažit zlomit. To, že to půjde takhle, jsme ani asi sami neočekávali. Získali jsme patnáct bodů z pěti utkání, teď to musíme potvrdit na Baníku a jít s klidnou hlavou do jarní části.

Miroslav Mazal, Martin Dostál