„Dvakrát to tam propadlo, můj bránící hráč se tam zapomněl a já už jsem neměl problém. Povzbudí mě to a budu se dál tlačit do zakončení,“ usmíval se třiadvacetiletý záložník.

Čekali jste na úvod tak jasnou výhru?
První zápasy jsou ošemetné, viděli jste v pátek Budějovice (prohrály doma 0:1 s Vanrsdorfem). Šli jsme do toho s respektem a poctivou hrou jsme se dopracovali ke třem bodům. Pomohly nám šťastné góly na začátku, pak se nám hrálo daleko líp. Druhá půle už moc fotbalová nebyla, spíš to bylo takové dohrávání a třetí gól naše vítězství jen stvrdil.

Zmínil jste Budějovice. Byla pro vás jejich ztráta motivací navíc?
Určitě, nebudu lhát, že nesledujeme, co se děje za námi. Ale v první řadě se musíme dívat na sebe a zvládat ty zápasy tak, jak jsme zvládli Pardubice.

Čtěte také: Úspěšný start. Sigma nedala Pardubicím šanci

S těmi jste se přitom na podzim doma trápili…
Já jsem domácí zápas nehrál, byl jsem na tribuně. Byla to trápená, vedli jsme, pak nám soupeř vyrovnal a už jsme se nemohli prosadit. Naštěstí nám teď pomohly ty dva rychlé góly. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Vzpomněl jste si na dva roky staré utkání právě v Pardubicích, kde jste slavili postup? Taky jste se trefil.
Jo, vybavuju si to moc dobře. Šel jsem do hry jako střídající hráč a dal jsem na 2:0, to byla velká euforie. Kluci tehdy v šatně říkali, že už tady nikdy nepojedeme, a vidíte, jsme tady zase… Můžeme to říkat zase. (smích) Doufám, že jsme se nastartovali a opět postoupíme.

ČTĚTE TAKÉ: Sigma startuje jaro s novým sponzorem na dresu

Co Plška naopak na sobotním utkání velmi mrzí? A proč nešli Hanáci po konci zápasu poděkovat svým fanouškům? Čtěte v pondělním tištěném vydání Deníku.