Olomoucký futsalový klub spadající pod Univerzitu Palackého má ve východní skupině 2. ligy veliké ambice.

„Náš tým disponuje kvalitním zázemím v podobě univerzitní haly, podporou místní vysoké školy, dva z našich hráčů byli na mistrovství světa do 21 let a nejméně čtyři naši hráči mají zkušenosti z první futsalové ligy,“ nechal se slyšet předseda oddílu Nikolas Tilkeridis.

Mezi studenty Univerzity Palackého figurují i taková jména jako Jan Šipka, Radek Janečka, Martin Janečka a Adam Skřivan. První dva jmenovaní dokonce nastoupili na akademickém MS do 21 let. Součástí týmu je také David Lošťák – mistr světa v malé kopané - a mistři Evropy do 21 let v sálové kopané Marek Matocha a David Vykydal.

Úvod sezony měli olomoučtí hráči famózní, když dokázali porazit Žabinské Vlky z Brna, což je jeden z vážných aspirantů na postup do nejvyšší soutěže. Hanáci přežili i mohutnou brněnskou stíhací jízdu, při které Vlci během posledních jedenácti minut dokázali vstřelit tři góly a ze ztráty 1:6 se dostali na „přijatelný“ výsledek 4:6.

Na domácí premiéru jsou fanoušci srdečně zváni. Výkop nedělního zápasu je v 19.00 a v vstupné činí 50 korun (20 korun pro ženy a děti).

DAVID KUBATÍK