„Rozdíl byl v přístupu hráčů k utkání. Zatímco domácí do toho dali srdíčko, tak my jsme čekali, že to asi půjde samo," zlobil se trenér Hněvotína Barčík.

Naopak Dolany si po smolné prohře s Troubkami spravily chuť a radovaly se ze třech bodů. „Tentokrát jsme k dobrému výkonu přidali i góly. Minule jsme proti Troubkám z velkého počtu šancí gól nedali, dnes se to otočilo v náš prospěch," pochvaloval si kouč Petr Máčala.

Domácí otevřeli skóre v 25. minutě zásluhou přesné střely Grossmanna. „Tím jsme se uklidnili a myslím si, že jsme kontrolovali hru. Soupeře jsme do žádných šancí nepustili," komentoval výkon svého týmu v první půli lodivod Dolan Máčala.

Ve druhém poločase se hra vyrovnala, jenže to byli opět domácí, kteří díky trefě Volfa zvyšovali na 2:0.

Hněvotín si následně ještě více zkomplikoval situaci, když se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Novotný. I přesto měli oslabení hosté velmi dobré šance na zkorigování stavu. Několik brilantních zákroků ale vytáhl domácí brankář Benčík.

„Domácí možná trochu polevili v koncentraci a my jsme se dostali do dvou šancí. Jinak to ale žádná sláva z naší strany nebyla," konstatoval hněvotínský trenér Michal Barčík, který byl zklamaný, že jeho svěřenci nedokázali navázat na výkon proti Novým Sadům. „Hráči si to musejí sami srovnat v hlavách, protože tohle bylo spíš o přístupu," dodal na závěr Barčík.

FC Dolany – FC Hněvotín 3:0 (1:0)

Branky: 25. Grossmann, 64. Volf, 80. Čapek. Rozhodčí: Přikryl – Sedláček, Kašpar. ČK: 66. Novotný (Hněvotín).

Dolany: Benčík – Václavík, Penc (65. Liška), Novák, Hradil – Valenta, Grossmann, Kubeček, Šimek – Volf, Samek (75. Čapek). Trenér: Petr Máčala.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil, Schinneck (50. Duda), Šulc, Novák – Láner, Švajda, Skoumal, Kvapil (68. Křižan) – Novotný, Pospíšil. Trenér: Michal Barčík.