Souboj s Hněvotínem začaly Dolany aktivně, jenže s koncovkou byly už skoro tradičně na štíru.

„Chtěli jsme hrát od začátku kombinačně, ofenzivně a hlavně trpělivě. Věděli jsme, že Hněvotínumí dobře bránit, a že u nás bude čekat na brejky. Proto jsem poslal na hřiště i druhého útočníka, který měl jejich obranu rozvrátit," vykládal po utkání trenér Dolan Jiří Navrátil.

Taktika se mu relativně dařila. Dolany si dokázaly vytvořit dostatek gólových příležitostí, jenže je neproměňovaly.

„Jejich brankář chytal opravdu výborně," pochválil soupeřova brankáře Běhalíka Navrátil.

Totéž učinil i jeho soupeř, kouč Hnevotína Radek Šindelář.

„Jarda v poslední době chytá opravdu výborně. Dlouhou dobu nás držel nad vodou. Jednou mu ještě pomohla tyč. Když už to vypadalo, že jsme přežili nejhorší, tak jsme dostali gól z trestňáku," litoval Šindelář.

V 75. minutě střídající Michal Večeřa propálil Hněvotín skou zeď a vstřelil jedinou branku utkání.

„Musíme si rozebrat, co se tam vlastně stalo, že míč prošel zdí. Byly tam nějaké protesty a pak trochu chaos, tak možná to. Stát by se to ale ani tak nemělo," prohlásil trenér Hněvotína, který byl s výkonem svých svěřenců o něco spokojenější až po inkasovaném gólu. „Až pak jsme začali hrát aspoň trochu to, co jsme chtěli. Měli jsme častěji míč na kopačkách, ale vyloženou šanci jsme v podstatě neměli," řekl.

Snad jen střela Vyroubala z těžkého úhlu mohla tříbodové domácí vítězství ohrozit. Jinak si Dolany cenný bodový příspěvek pohlídaly.

„Když jsme dlouho nemohli dát gól, tak nervozita už samozřejmě stoupala. Čas v závěru ubíhá strašně rychle. Je to pro nás moc důležitá výhra," radoval se dolanský trenér Navrátil.

V příštím kole čeká jeho svěřence další důležitá záchranářská bitva ve Velkých Losinách, které mají jen o bod víc. „Myslím, že jsme nachystaní dobře. Ještě se mi nestalo, abych měl v Dolanech osmnáct zdravých a nachystaných hráčů. Konkurence v mužstvu je velmi dobrá. Je to něco úplně jiného než na podzim," pochvaloval si.

Pokud Dolany za týden ve Velkých Losinách zvítězí, posunou se před ně na 14. místo, které by mělo zaručovat záchranu v přeboru.

FC Dolany – FC Hněvotín 1:0 (0:0)

Branka: 75. Večeřa. Rozhodčí: Štětka – Částečka, Machala. Diváků: 100.

Dolany: Benčík – Valenta, Penc, Pospíšil, Václavík – Čapek (72. Šimek), Novák, Bergmann, Grossmann – Volf (72. Večeřa), Duda (80. Holly). Trenér: Jiří Navrátil.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil, Švajda, Šulc, Chabičovský – Olbert (65. Zapletal), Zamykal, Láner, Skoumal, Novák – Křižan (55. Vyroubal). Trenér: Radek Šindelář.