„Spokojení s bodem nejsme. Myslím si, že po vývoji zápasu a vzhledem k počtu vypracovaných šancí jsme si zasloužili vyhrát. S nasazením i hrou jsem byl spokojený, bohužel nás zradilo proměňování šancí," řekl Máčala.

Jeho tým přišel ještě před zápasem po zraněného útočníka Zdeňka Volfa. „To pro nás byla nepříjemná rána," glosoval nový dolanský trenér. Jeho tým však vstoupil do zápasu aktivně. Krzyžánek šel sám na brankáře už ve 3. minutě, v zakončení ale bohužel pro domácí selhal.

Dolany se dočkaly ve 20. minutě. Ze strany odcentroval Šimek a na malém vápně se prosadil Grossmann.

„Pak jsme ale bohužel přepustili soupeři střed hřiště a soupeř začal hrozit," popsal Máčala další vývoj střetnutí. Brankář Benčík si ale dokázal pokaždé poradit.

Po přestávce znovu převzaly iniciativu Dolany.

„Ve druhé půli jsme byli lepším týmem," mínil Máčala. Domácí si vytvořili několik nadějných příležitostí, ovšem žádnou nedokázali proměnit v pojišťovací druhou branku. V největší šanci znovu neuspěl Krzyžánek.

V 65. minutě za to stihl Dolany trest. Stoper Novák váhal s odkopem až jeho chybu potrestal vyrovnávacím gólem Cibulka.

„Závěru jsme si ještě dokázali vytvořit tlak. Na hrot přišel Pospíšil, který se tam bil s obránci a dostal se do několika nadějných příležitostí. Gól už jsme ale nedali," posteskl si Máčala, který přebírá tým za pochodu a v postavení, které se rozhodně nedá nazvat komfortním. „Musel jsem se rychle zorientovat. K dispozici byly jen dva tréninky, ale zase jsem zhruba polovinu hráčů znal už z dorostu," řekl.

Hlavním úkolem nového dolanského trenéra bude konsolidace kádru. „Hodně hráčů je zraněných, další se pomalu po zranění vracejí. Budeme si muset pomoct i hráči z béčka, aby nás na zápasy nejezdilo jedenáct nebo dvanáct," má jasno Máčala.

Do nejbližší budoucnosti však hledí s optimismem. „Pokud budeme hrát se stejným nasazením jako proti Kralicím a začneme proměňovat šance, tak věřím, že se o záchranu porveme," uvedl.

FC Dolany – FC ˇKralice na Hané 1:1 (1:0)

Branky: 20. Grossmann – 65. Cibulka. Rozhodčí: Motal – Hampl, Juřátek.

Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Novák, Svozil – Václavík, Grossmann, Bergmann, Šimek (70. Dlabal) – Krzyžánek (60. Pospíšil), Čapek. Trenér: Petr Máčala.