„Převzali jsme potom iniciativu a dvěma góly se nám do přestávky podařilo otočit, což bylo pro utkání klíčové," zhodnotil zásadní moment mače trenér Dolan Petr Máčala.

Nejdříve se iniciativy ujal domácí Zdeněk Volf a napálil hostujícího gólmana Michala Gajdoše. O dvacet minut později převzaly Dolany vedení zásluhou Jana Holáska. Borci dostali o pauze kázání a promluva do duše přinesla ovoce. Chvíli po začátku druhého dějství napálil kojetínského Gajdoše z přihrávky již podruhé v zápase výše jmenovaný Volf. Spustil tak kanonádu týmu z Olomoucka. V 66. minutě mohli svěřenci Petra Máčaly proměnit dvě šance.

„Když byl stav 3:1, tak jsme měli Zdeňkem Volfem přidat na 4:1. Kdyby totiž soupeř vyrovnal na 3:2, tak by byl zápas stále otevřený," konstatoval dolanský lodivod. Koučova slova pak do puntíku splnil v 72. minutě Martin Liška. Ten proběhl jako vítr kolem hostující obrany a dostal míč do pravého horního rohu. Vzápětí korunoval vítězství Dolan přímo mířenou střelou Jan Bednář.

Za stavu 5:1 se potom zápas spíše dohrával. Máčalův celek Kojetín do zakončení skoro nepustil. „Měli snad jednu šanci ke konci zápasu, když byl zápas rozhodnutý. Mohl jsem si tedy dovolit vystřídat i některé hráče," dodal na závěr dolanský trenér. Tři body zůstaly na domácím hřišti a Dolany poskočily na osmé místo v krajském přeboru Olomouckého kraje. Již ve středu je čeká dohrávka 21. kola se Zábřehem, v neděli pak zajíždí na kolbiště do Velkých Losin.

Dolany – Kojetín-Kovalovice 5:1 (2:1)

Branky: 23. a 58. Volf, 44. Holásek, 73. Liška, 76. Bednář – 6. Cibulka. Rozhodčí: Svozil – Malčánek, Konečný. ŽK: Holásek, Liška – Srbecký, Zezula, Rybovič. Diváků: 50.

Dolany: Chlanda – Šatný, Jíša (76. Procházka), Bergmann, Vrána, Volf (82. Valenta), Holásek, Kubeček (22. Liška), Pekař, Katsumasa, Bednář. Trenér: Petr Máčala.

Kojetín-Kovalovice: Gajdoš – Javořík, Ernst, Srbecký (20. Krčmář), Zezula, Řezáč, Rybovič, Cibulka, Židlík, Hloušek (71. Mareček), Dočkal. Trenér: Tomáš Hrdlovič.

Autor: Lubomír Budný