Hanáci poslední tři zápasy sezony – po Opavě hostí doma Mladou Boleslav, což by pro Housku měla být rozlučka s olomouckým dresem a následně vyrazí do Liberce – plánují pojmout jako test pro borce z širšího kádru.

„Potřebujeme některé hráče vidět, aby bylo jasné, s kým se může počítat a s kým ne,“ zopakoval několikrát během posledních týdnů trenér Radoslav Látal, který však paradoxně v Olomouci také po tomto ročníku skončí.

Pavel Hapal a Václav Jílek
Na trenéra Sigmy se dál čeká. Hapal odmítl, favorit je Jílek. Je tu i nové jméno

Vysoce pravděpodobné tedy je, že se v sestavě objeví například Patrik Slaměna.

Středopolař přišel do Olomouce v zimě ze Zlína právě jako výhledová záplata za Housku. Zatím toho upřímně řečeno příliš nepředvedl, ale také je třeba přiznat, že jej brzdily nemoc i zranění.

Ukázat se bude chtít i křídelník Jean Luc Assoubre. Osmadvacetiletý fotbalista z Pobřeží slonoviny s historií v Řecku či na Kypru byl na tom ještě hůře než Slaměna. V zimě se na zkoušce líbil, podepsal krátkodobou smlouvu, ale pak se hned zranil a dlouho léčil svalový problém. Poprvé v modrém dresu naskočil až v závěru posledního ligového zápasu se Slavií, který Hanáci prohráli 0:1.

„Se sportovním ředitelem to probíráme. Hráči tady zůstanou, někteří nedostali tolik příležitostí. V Opavě změny budou. Šance dostanou asi i mladší hráči,“ uvedl po zmíněném duelu Látal.

Už v Jablonci ochutnal poprvé ligu Ondřej Hapal, často se v poslední době mluvilo také o záložníkovi Matěji Hadašovi či útočníkovi Janu Fialovi.

Václav Jemelka v dresu Leuvenu.
Případ Jemelka: Leuven prý šetří, je ve hře Sparta?

Ať už ale složení týmu bude jakékoliv, můžete si být jistí, že Hanáci budou chtít bodovat.

Opava je už jistým sestupujícím, takže půjde „pouze“ o prestiž, ale propojení mezi oběma kluby existuje víc než dost. Na opavské lavičce sedí jeden z odchovanců Sigmy Radoslav Kováč. „Na zápas se těším. Olomouc mi dala šanci, dala mi ligu a toho si vážím,“ řekl. Nějaké kluky znám, jsem v kontaktu třeba s asistentem Jirkou Nečkem. S Latošem jsem ještě hrál, nebo i proti. Uvidím spoustu známých tváří,“ doplnil Kováč.

Právě Neček je dalším pojítkem z opačné strany. I on, podobně jako třeba fyzioterapeut Marek Elek působil v minulosti v Opavě.

Ilustrační foto
Příští fotbalová sezona začne dřív, než bývalo zvykem

„Atmosféra je v Opavě vždy skvělá. Fanoušci dokáží svůj tým i soupeře vyhecovat. Myslím, že diváci budou spouštěčem pro domácí i pro nás a doufám, že styl hry a výkon obou mužstev tomu bude odpovídat,“ řekl Neček.

Lehká práce však Hanáky v žádném případě nečeká.

„Uděláme vše pro to, abychom našim fanouškům udělali radost. Myslím, že z hráčů to všechno spadlo. Byl na ně tlak a už ve Zlíně hráli uvolněněji. Teď bychom chtěli na náš výkon navázat,“ slibuje Kováč.