Jenže ti v začínajícím dešti šťastnou trefou vyrovnali. Potom se nad Břeclaví strhla průtrž mračen, jakou už několik let město nepamatuje. Rozhodčí poslal oba týmy do kabin, a protože pršet nepřestalo ani po půl hodině, zápas nakonec předčasně ukončil a odehraje se znovu celý v náhradním termínu.

Úvodních dvacet minut zápasu patřilo hostům. Ti si vypracovali během první půle šest rohových kopů a Prokop se musel vytáhnout hlavně proti tečované střele Kalvacha, jež mířila obloučkem za jeho záda. Hosty musely brzy neproměněné šance mrzet. Břeclav totiž z první přímé střely na branku otevřela gólový účet.

Na pravé straně se obtočil kolem svého strážce kapitán Simandl, nacentroval do vápna, kde míč přenechal Tcybrovovi jeden ze spoluhráčů a mladý Rus dal technickou střelou MSK vedení. V ten moment převzali domácí otěže zápasu a Hanáci se jen dívali, jak Kunc v jasné šanci vysoko přestřelil branku. A když ani Simandlovi nesedla v dobré pozici střela a pálil jen do brankáře Bárty, odcházeli do kabin spokojenější domácí.

Těsně před poločasem ale začalo pršet a déšť fotbalu na kráse rozhodně nepřidal.

Postupem času se déšť změnil v nevídaný liják. To už ale hosté hráli o deseti, když Carvalhův průnik zastavil skluzem zezadu hostující Jemelka a viděl od sudího rovnou červený kartónek. Chvíli nato ale hráči béčka Olomouce přece jen srovnali. Texlův přetažený centr gólman Prokop v provazcích deště jen těžko odhadoval a míč nakonec zapadl do branky.

Krátce po gólu sudí poslal hráče do kabin. Jenže počasí se neumoudřilo, spíš naopak. A tak sudí zápas přerušil. Oba týmy se dohodly na náhradním termínu ve středu 3. září od 17 hodin. Diváci, kterých dorazilo na Slovan kolem tří stovek, tak odcházelo domů promočených a promrzlých. Viděli zápas, který ve svém důsledku vlastně ani nebyl.

„Pravidla jsou jasná, i kdyby se zápas přerušil v osmdesáté minutě, musí se odehrát celý znovu. Bohužel pro nás budeme platit znovu náklady na pořadatelskou službu, na rozhodčí, navíc se začne znovu za stavu nula nula. A Olomouc si bude moci přivést třeba i posily z áčka, které dnes mít nemohla," vysvětlil vedoucí břeclavského týmu Radim Hübner, jaké komplikace odložení zápasu způsobí.

MSK Břeclav – SK Sigma Olomouc B 1:1 (1:0) – přerušeno

Branky: 25. Tcybrov – 63. Texl. Rozhodčí: Polák – Mikyska, Podaný. ŽK: Simandl – Kalvach. ČK: 60. Jemelka (O). Diváků: 320.

MSK Břeclav: Prokop – Dobšíček, Dvořák, Zezula, Hloch – Carvalho, Simandl, Paděra, Smirnov – Tcybrov, Kunc. Trenér: Karel Bečka.

Olomouc B: Bárta – Texl, Svozil, Štěrba, Jemelka, Richter, Schmidt, Bzirský (61. Buchvaldek), Falta, Kalvach, Vichta (42. Žák). Trenér: Augustin Chromý.