První půle připomínala spíše jiné sporty než fotbal, protože nejvíce práce měl rozhodčí, který velmi často musel přerušovat hru píšťalkou a následným udělováním žlutých karet.

K vidění proto bylo mnoho standardních situací, které ale žádné velké gólové příležitosti nepřinesly.

O největší vzrušení se postaral brankář Mohelnice Hora, který si špatně zpracoval přihrávku od vlastního hráče a balón tak málem skončil v jeho brance.

Pro holické se zvýšila šance na vítězství po situaci, kdy Krejčí využil zaváhání Romana Kuby a mohl jít sám na bránu Mohelnice.

Kapitán hostujícího celku ale ještě stihl útočníka HFK srazit k zemi za cenu červené karty.

Tento faul se však paradoxně vyplatil, protože Mohelnici vyburcoval k lepšímu výkonu a ani v deseti nepouštěla domácí do šancí.

Rozhodnout mohl krásnou střelou z pětatřiceti metrů Heindenreich, ovšem jeho projektil zastavilo břevno Muchovy brány.

Častá vyloučení

Po výhře nad Třebíčí má Mohelnice další bod do sbírky.

„Musím kluky pochválit. Výborně se v deseti semkli a nakonec jsme byli blíže k výhře, protože jsme trefili břevno. Musím jim za to poděkovat," řekl vítězství trenér Mohelnice Roman Sedláček.

Utkání hostům zkomplikovalo vyloučení.

„Bohužel už to byla naše třetí červená karta na podzim… Nemáme disciplínu. To se nesmí stávat, protože to nás sráží," komentoval Sedláček brzký odchod kapitána Kuby do kabin. Srdnatý výkon hostů ale smazal rozdíl jednoho hráče v poli.

„My takto bojujeme všechny zápasy. Semkli jsme se, nepustili Holici do ničeho, a tím pádem není hráčům co vytknout," chválil lodivod Mohelnice.

To jeho protějšek Jiří Derco spokojený být nemohl, protože jeho svěřenci po povedených utkáních v zápase proti Mohelnici téměř nic nepředvedli.

„Nemůžu být spokojený, ještě když nám vývoj zápasu nahrával. V druhém poločase jsme nehráli a bylo vidět, že hráči v útočné fázi nemají takovou kvalitu. Nebylo to ono," hodnotil nepovedený výkon trenér HFK.

Domácí si za devadesát minut nevypracovali pořádnou příležitost ke skórování. „Pořádně jsme netrefili branku, což poslední střela Pyclíka názorně dokumentovala. V koncovce nám chyběl klid a ani přípravná fáze nám nešla, to je realita," dodal Derco.

Nakonec se ještě musel bát o jeden bod, když hosté trefili břevno.

„To byla krásná střela. Byla to ale jediná pořádná jejich povedená akce. Ale na rozdíl od Mohelnice jsme my neměli vůbec nic. Je to těžké hrát do plné obrany, protože to chce určitou kvalitu. Nebudeme si nic nalhávat, my kvalitu na to, abychom rozklíčovali obranu soupeře, nemáme. Na tom musíme zapracovat," uzavřel kouč Holice.

1. HFK Olomouc – FK Mohelnice 0:0

Rozhodčí: Popelák – Sedláček, Kubica. ŽK: Řehák, Přikryl, Krumpolc – Bača, Surzyn. ČK: 58. Kuba. Diváků: 191.

HFK: Mucha – Krumpolc, Řehák, Horka, Přikryl (67. Marek) – Pyclík, Buček, Bernard (82. Pezzotti), Bořil (54. Rýdel), Vychodil – Krejčí. Trenér: Jiři Derco.

Mohelnice: Hora – Surzyn, Fiala, Kuba, Heidenreich – Svoboda (63. Vokoun), Markovič, Bača, Fišara, Bzirský (76. Pinkava) – Hapal (90. Dokoupil). Trenér: Roman Sedláček.

TOMÁŠ MACÁK