Tři jasné porážky hodili svěřenci kouče Petra Mrázka za hlavu a radovali se z výhry 3:1.

„Měli jsme málo pohybu. Nevytvořili jsme si šance. Taktika domácích byla jasná, do gólu byli na vlastní polovině. My jsme do toho bloku kombinovali, a nedokázali jsme si s tím poradit,“ nabídl svůj pohled na utkání trenér Kozlovic Roman Matějka.

V prvním půli hrozil za hosty Tibor Heger. Jeho střela mířila do šibenice, proti však byl skvělým zákrokem gólman Nových Sadů Marek Kalina. Na druhé straně neuspěli v šancích Režný a Dvorský.

„Byl to takový remízový zápas,“ mínil novosadský Petr Mrázek.

Jiří Texl
Olomoucký Texl se těší na trenéra Jihlavy. A Jílka prosí o čtyřdenní volno

Dvacet minut po změně stran přišla také změna skóre. Po standardce vrátili domácí odražený míč zpět do pokutového území a tam se balon toulal tak dlouho, až jej Adam Andreev uklidil za brankáře Konečného.

„Míč skákal před brankou a natřikrát jsme ho nedokázali dostat ven. Spadla nám tam šmudla na 1:0, která ten zápas otevřela. Musel jsem to změnit na tři obránce. Pak už to tam napadalo,“ rozhořčeně pravil Roman Matějka.

Obranná polovina Nových Sadů se po řadě deštivých dnů minulého týdne nenacházela v ideální kondici a lídr tabulky nemohl na soupeře zatlačit hrou po zemi.

"Terén nahrával tomu, kdo chtěl bránit. Rychlá kombinace na tom nešla vytvořit. Ale na to to svádět nebudu,“ podotkl Matějka a k dvaceti bodům z devíti zápasů dodal: „Vstup do sezony máme dobrý, ale po tomhle výsledku určitě nejsem spokojený.“

Fotbalový trenér Leoš Kalvoda.
Kouč Leoš Kalvoda se vrátil do Holice: Bude to bouřlivé angažmá

Na ubojovanou branku totiž Nové Sady navázaly deset minut před koncem brejkovou situací, kterou táhl Adam Andreev a jeho přihrávku proměnil ve vedení 2:0 Ondřej Urbančik.

O chvíli později opět Andreev předložil za vápno Davidu Škodovi a ten poslal míč nekompromisně k tyči.

Za Kozlovice už jen kosmeticky upravil skóre další pohlednou trefou David Pavelka.

„Předcházející zápasy jsme zahráli vyloženě pod naše možnosti. Věděli jsme, že máme kvalitu na to, abychom i soupeře z prvního místa dokázali potrápit. Že to vyjde až takhle, jsme nepředpokládali,“ komentoval vítězství nad lídrem soutěže trenér Nových Sadů a doplnil poznatek ze statistik: „Soupeř dostal za osm zápasů tři góly a my jsme jim za jeden dali ten stejný počet,“ pousmál se.

Vypadá to, že olomouckému týmu se na domácím hřišti vede proti papírově silnějším soupeřům.

„Je to tak. Brumov měl také skóre 6:0 z prvních dvou zápasů, přijel k nám a dostal 4:0. Naše mužstvo určitou kvalitu má. Kluci dobře trénují a byli skleslí, že poslední zápasy nezvládali,“ prozradil Petr Mrázek.

V dalším kole čeká na jeho tým nedělní dopolední výzva ve Slavičíně, tedy na půdě dalšího celku z čela tabulky.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 8. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

FK Nové Sady – FK Kozlovice 3:1 (0:0)

Branky: 64. Andreev, 82. Urbančik, 86. Škoda – 87. Pavelka. Rozhodčí: Kotala – Richtár, Trigas. ŽK: Kopp, Škoda – Kyselák, Schlehr. Diváci: 86.
Nové Sady: Kalina – Roupec, Kopp, Samek, Hodis – Dvorský, Škoda – Režný, Blaha (80. Urbančik), Šuba (90. Brhel) – Andreev (90. Makowski). Trenér: Petr Mrázek.
Kozlovice: Konečný – Krejčíř, Král, Dostál, Heger (64. Přikryl) – Kaďorek (76. Vogl), Šolín, Schlehr, Kyselák (71. Pavelka) – Nekuda, Galetka. Trenér: Roman Matějka.