Nové Sady nastoupily doma poprvé v červených dresech a zprvu to vypadlo, že jim nová barevná kombinace mnoho štěstí nepřinese. Hosté z Kralic byli v úvodu lepší a navíc se dokázali dvakrát gólově prosadit. Nejprve poslal Lehký z levé strany míč na Vybíhala, který z hranice šestnáctky prostřelil Zbořila. O chvíli později se ve vápně dobře zorientoval Cibulka, jenž domácího brankáře v klidu přehodil.

„Hráče jsem upozorňoval, že soupeř je směrem dopředu kvalitní. Bohužel jsme rychle dvakrát inkasovali," litoval nevydařeného vstupu do zápasu trenér domácích Karel Trnečka.

Druhý tým tabulky krajského přeboru ale dokázal bleskově srovnat v rozmezí dvou minut. Nejprve k obratu zavelel nejlepší střelec Papica a o chvíli později zakončil krásnou souhru domácích fotbalistů Alexa.

Když už se zdálo, že se misky vah definitivně přehoupnou na domácí stranu, přišel zbytečný faul uprostřed hřiště, za který si novosadský Novotný prohlédl zblízka červenou kartu a musel ze hřiště. „Stalo se to v našem největším tlaku. Jeho vyloučení bylo zcela nepochopitelné," kroutil hlavou trenér Trnečka.

Jeho svěřenci se ale i v oslabení dokázali ještě do konce první půdě dostat do vedení, když se po perfektní přihrávce Škody trefil unikající Papica přesně k tyči.

Hosté mohli tří okének v obraně hodně litovat. Jejich dvoubrankový náskok zmizel jako pára nad hrncem. „Už je to po několikáté, co si sami dáváme góly. Soupeři poskytneme gólové příležitosti, ze kterých nás ve většině případů potrestá," zlobil se trenér Kralic Petr Gottwald.

Do druhého poločasu však jeho svěřenci vstoupili aktivně a brzy se dočkali vyrovnání. Po rohovém kopu se hlavičkou do šibenice trefil střídající Répal.

Rozhodující moment přišel dvacet minut před koncem. Střídající Šrom obehrál Neorala, odcentroval do šestnáctky a Vilém Papica znovu prokázal, jak úžasný má čich na góly. Jeho třetí trefa v zápase znamenala třetí hattrick sezony i vítězný gól, protože se hosté už na další odpověď nezmohli. „Drželi jsme stav 3:3, snažili jsme se je dotlačit, ale bohužel přišla klukovina našeho obránce, který se nechal tak lehce udělat a pak tam byl i nedůraz před bránou. Z toho pramenil nezisk tří bodů," konstatoval zklamaný trenér hostů Gottwald.

Fotbalisté Nových Sadů se po čtyřzápasové pauze znovu dočkali vítězství a z druhého místa budou dál prohánět vedoucí Kozlovice. „V desíti to bylo náročné, hráče dnes musím pochválit za velkou bojovnost, klobouk dolů. Po čtyřech zápasech, kdy jsme nevyhráli, to pro nás bude před soubojem s Kozlovicemi velká vzpruha," připomněl trenér Trnečka nadcházející souboj o čelo tabulky. „Je smůla, že nebude hrát Papica, který tady nebude, a taky Novotný, který dostane stopku za vyloučení, takže jsme oslabení o dva dobré hráče," dodal Trnečka.

Kralice si za svůj sympatický výkon body neodvezly. „Myslím, že bod jsme si za naši snahu určitě zasloužili. Když ovšem budeme soupeři darovat šance a góly, tak nemůžeme nikdy uspět," uzavřel kouč Petr Gottwald.

FK Nové Sady – FC Kralice na Hané 4:3 (3:2)

Branky: 20., 43.a 69. Papica, 22. Alexa – 8. Vybíhal, 12. Cibulka, 53. Répal. Jelínek – Kašpar, Vedral. ŽK: Vacek, Maliňák, Andreev – Pořízka, Z. Petržela. ČK: 24. Novotný (Nové Sady). Diváků: 123.

Nové Sady: Zbořil – Kopp, Dvořák, Vacek, Maliňák – Andreev (62. Šrom), Novotný – Škoda, Papica, Alexa – Malichárek (82. Urbánek). Trenér: Karel Trnečka.

Kralice: Krejčí – Vitásek (46. Répal), Martinka, Neoral, O. Petržela – Vybíral, Nečas, Pořízka, Cibulka – Lehký, Z. Petržela (73. Šín). Trenér: Petr Gottwald.