Za mizérií Troubek stojí především velké množství absencí v zadních řadách. „Doplatili jsme na to, že máme úzký kádr. Skoro celou obranu máme zraněnou," prohlásil hrající trenér Lumír Stoklásek, podle kterého by mohly podobné příděly pokračovat. „Takhle to nejde dělat. Kádr se musí rozšířit, jinak budeme takové výprasky dostávat dál. Ještě ráno jsme sháněli dva hráče, aby nás bylo vůbec jedenáct," dokládá situaci v týmu Stoklásek.

První půlhodina zápasu přitom nenapovídala, že by se měl zrodit debakl. Oba týmy pozorně bránily a vyložené šance nepřicházely.

Důležitý moment zápasu přišel ve 25. minutě, kdy se zranil stoper a hrající trenér hostů Lumír Stoklásek. Do té doby dobře fungující defenziva Troubek se rozpadla a Holice si najednou se soupeřem dělala, co chtěla.

„První gól i to zranění nám pomohlo. Myslím, že zápas byl od první minuty pod naší kontrolou a bylo otázkou, kdy dáme první gól. Pak už soupeř rezignoval," uvedl domácí lodivod Roman Sedláček.

Skóre otevřel ve 32. minutě levý obránce Smrček, jenž tečoval nepovedenou střelu Blažkovského. O pět minut později předvedla Holice povedený protiútok, který po skvělém centru Bučka zakončil hlavou Pezzotti. Ve 43. minutě se Pezzotti ze střelce proměnil v asistenta. Hrotový útočník Holice předložil míč Blažkovskému a ten do prázdné brány zvýšil na 3:0.

Ve druhé půli hosté úplně rezignovali a béčko Holice v tréninkovém tempu sázelo jeden gól za druhým. Některé góly HFK by se neztratily v gólových hitparádách. Ať už jde o trefu svátečního střelce Filipa Jíši po narážečce s Bučkem či o parádní ránu Vaidy z pětadvaceti metrů. O nejvýraznější gólový přípěvek se však postaral Gianpaolo Pezzotti, který vstřelil hattrick a ještě na jeden gól přihrál.

„I za vysokého stavu kluci chtěli dávat góly. Byla tam chuť do poslední minuty. Myslím, že kluci ukázali směr, jakým by se mohli ubírat," těšilo Romana Sedláčka.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK

1. HFK Olomouc B – FK Troubky 8:0 (3:0)

Branky: 32. Smrček, 37., 52. a 82. Pezzotti, 43. Blažkovský, 56. Jíša, 68. Vaida, 86. Drmola. Rozhodčí: Koláček – Štětka, Zavřel. ŽK: Ticháček, Haviernik, Jakubec. Diváků: 92.

HFK B: Stejskal – Grézl (57. Vaida), Drmola, Zbraněk, Smrček – Kopečný (46. Manina), Buček, Jíša, Klobáska, Blažkovský (46. Fukan) – Pezzotti. Trenér: Roman Sedláček.

Troubky: Sohlich – Nemrava, Stoklásek (26. Patrik Brázda), Vala, Ticháček – Daniel Brázda, Haviernik, Jakubec, Němčák, Baran – Benýšek. Hrající trenér: Lumír Stoklásek.